Palestina és el país convidat

5 documentals en la 8a Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

La 8a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que se centra en la quotidianitat del present per copsar la profunditat i l'arrelament del poble palestí, programa cinc documentals: "Un món que no és el nostre", "Onades", "Sergent immortal", "Cançó en un camí estret" i "Sota el cel".

Amb Palestina com a país convidat, la 8a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que té lloc a la Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb l'ong Sodepau, posa l'èmfasi en la quotidianitat del present per copsar la profunditat i l'arrelament del poble palestí a la seva terra i entendre el perquè de la seva resistència, perseverança i obstinació per afirmar la seva identitat, des de l'assetjada Gaza fins a l'abandó d'un camp de refugiats al Líban, passant pel turment i l'amarga existència de la vida a Jerusalem o la impotència del dia a dia a qualsevol poble o ciutat de Cisjordània.

La Mostra proposa també seguir el fil d'aquelles revoltes que van sacsejar el món ara fa gairebé quatre anys, amb la projecció de dos documentals inèdits a casa nostra: "Sergent immortal", del sirià Ziad Kalthoum, i "Onades", de l'egipci Ahmed Nour. Els altres tres documentals que es podran veure a la Mostra són "Un món que no és el nostre", "Cançó en un camí estret" i "Sota el cel".
 
La programació d'aquests cinc documentals a la Filmoteca és la següent:
- "Un món que no és el nostre" ("Alam laysa lana"): dimarts 4, a les 21.00 (Sala Chomón).
- "Onades" ("Moug"): dijous 6,  a les 18.30 (Sala Laya).
- "Sergent immortal" ("Al-Rakib Al-khaled"): divendres 7, a les 19.00 (Sala Laya).
- Doble sessió: "Cançó en un camí estret" ("Song on a narrow path") i "Sota el cel" ("Under the sky"), divendres 7, a les 21.30 (Sala Laya). 
Anar al contingut