Cicle "Visions documental"

"El poble unit, mai més serà oprimit: Allariz 89", als Cinemes Girona

El documental "El poble unit, mai més serà oprimit: Allariz 89", dirigit per Ferran Llagostera i produït pel Centre Promotor de la Imatge amb la col·laboració de TV3 i Televisió de Galícia, és el film del cicle "Visions documental" corresponent al mes de novembre.

Sinopsi
És un documental on s'expliquen els fets esdevinguts a Allariz (Ourense, Galícia) el 1989. Enmig de la situació de deixadesa de l'alcalde i de l'equip municipal, l'aparició d'unes truites mortes al riu Arnoia és el detonant que fa que els veïns, farts, comencin a unir-se per revertir la situació. I després d'una lluita constant, veuen recompensat l'esforç amb el Premi Europeu d'Urbanisme pel projecte de Recuperació Integral del Conjunt Historicoartístic d'Allariz i del seu riu Arnoia, el 1994.

Ferran Llagostera, director
Nascut a Sant Joan de les Abadesses (1947), va començar a estudiar Arts Gràfiques i pintura a Tarragona i posteriorment Belles Arts a Barcelona, però va abandonar els seus estudis pels de cinema i es va matricular a l'escola de cinema Aixela de Barcelona. El 1968 va realitzar el seu primer documental, "La Changa". A finals dels anys 60 i a principis dels 70 va rodar molts documentals de les principals empreses del País Basc: Alts Forns de Biscaia, Babcock & Wilcox, Echevarría SA, Esteban Orbegozo, Fagor, Unió Manyana de Mondragón, etc. Anys més tard es va dedicar a la realització de sèries documentals per a la televisió.
 
Fitxa tècnica:
Direcció: Ferran Llagostera
Guió: Mar Gil
Productor executiu: Ferran Llagostera
Productor: Josep Lorman
Fotografia: Xavier Camí
Músiques: Juan M. Pagán
Muntatge: Anna M. Pérez
 
Tràiler d'"El poble unit, mai més serà oprimit: Allariz 89"
Anar al contingut