Rutes per Catalunya

"GR terres del sud" per la Ruta del Cister

Marc de las Heras viatja de Santes Creus al santuari del Tallat.

El divendres 31 d'octubre, a les 23.25, el 33 presenta el primer capítol de "La ruta del Cister" de la sèrie "GR terres del sud".

En aquesta nova entrega, Marc de las Heras inicia la Ruta del Cister, dividida en dues jornades, fetes íntegrament en bicicleta.... En aquesta primera, el santuari del Tallat serà el destí final.

Se sortirà de Santes Creus, per enfilar el camí pedalant direcció al pla de Santa Maria, on s'aprendrà la tradició de la pedra seca amb un mestre margener. Es continuarà fent via pel GR 175 passant per Figuerola del Camp, Prenafeta i Montblanc; bressol de la llegenda de Sant Jordi, i el lloc perfecte per fer un àpat típicament medieval... I s'acabarà aquest dia tan intens arribant fins a Poblet, a la seva hostatgeria, on es farà nit.

L'endemà al matí es recorreran els murs d'aquest monument mil·lenari amb el pare prior, un monjo que pensa en verd. Se seguirà cap a l'Espluga de Francolí, per visitar la seva misteriosa cova; i finalment s'arribarà a l'últim punt d'aquesta primera part: el Santuari del Tallat, un indret impressionant on viuen els dos únics eremites que hi ha a Catalunya.

En total, uns 52 quilòmetres, dividits en dues jornades, fets íntegrament en bicicleta... I amb un bon grapat de fe a les butxaques!
Anar al contingut