El programa del mar

Pelicans a les illes Cíclades i busseig mediambiental, a "Thalassa"

Aquest divendres, a "Thalassa" descobrim la pel·lícula "Nikostratos", protagonitzada per un noi i un pelicà. També ens acostem al Club d'Immersió de la Facultat de Biologia de la UB, un dels clubs de busseig més gran i històric de tot l'Estat.

Aquest divendres 31 d'octubre, a les 22.00, al 33, un nou capítol de "Thalassa" amb els temes: pelicans a les illes Cíclades i busseig mediambiental.

Pelicans a les illes Cíclades
En una platja de les Cíclades, un equip de cinema es belluga al voltant d'un artista atípic: un pelicà, Nikostratos, que va protagonitzar una pel·lícula amb el mateix nom. La pel·lícula explica l'amistat entre un noi i un pelicà. Per aconseguir aquesta aposta, el director Olivier Horlait utilitza 8 pelicans.
La sorpresa, la presència d'aquests mariners migratoris a les Cíclades no és incongruent del tot... Alguns d'aquests grans ocells han establert la seva residència durant molt de temps i s'han convertit en una atracció mundial...

Busseig mediambiental
A Catalunya hi ha un dels clubs de busseig més gran i històric de tot l'Estat: el CIB, el Club d'Immersió de la Facultat de Biologia de la UB. Un club que va néixer fa 30 anys gràcies a un grup de joves naturalistes apassionats pels ecosistemes marins. Als anys 70-80 quan bona part dels bussos anaven sota aigua per extreure recursos del mar, el CIB va irrompre amb un tipus de busseig ambientalista i respectuós amb el medi que s'ha estès fins avui: el busseig ecològic. Molts científics i investigadors han passat per aquest club.
Anar al contingut