Una coproducció de TVC

"Corredors de fons", premi al millor Director al 10è Al Jazeera Film Festival

"Corredors de fons", una coproducció de TV3 i Frame Zero, ha estat guardonat amb el premi al Millor Director en la 10a edició de l'Al Jazeera International Documentary Film Festival, que recau en la directora catalana Isabel Fernández.

El documental "Corredors de fons", una producció de Televisió de Catalunya i Frame Zero, ha estat guardonat amb el premi a la millor Direcció en la 10a edició de l'Al Jazeera International Documentary Film Festival, que ha tingut lloc a Doha (Qatar) entre els dies 23 i 26 d'octubre.
 
L'Ahmed, el Lukman i el Mamadou van arribar il·legalment a Barcelona quan eren menors d'edat. Fins ara han viscut sota la tutoria dels serveis per a menors, però ara la protecció s'acaba i han d'aprendre ràpidament a pensar i viure com a adults... Se'ls dóna permís de residència, però no permís de treball. Si volen quedar-se, hauran de lluitar molt dur per resoldre aquest laberint legal.
 
El documental és una aproximació emocional a l'experiència vital d'aquests adolescents obligats a madurar de manera accelerada per les seves circumstàncies i comparteix la seva soledat i la seva lluita.
 
"Corredors de fons" parla d'una realitat poc coneguda, i mostra l'enorme esforç que han de fer aquests nois per integrar-se i guanyar-se la vida amb dignitat. El documental vol contribuir a trencar tòpics negatius sobre la immigració, promovent valors de tolerància, solidaritat i respecte en una societat intercultural.
 
El programa "El documental", del canal 33, va ametre "Corredors de fons" el passat 15 de març.
 
Sinopsi
Quan eren uns nens, Ahmed, Mamadou i Lukman van començar una carrera per canviar el seu destí. Sols van recórrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins a Barcelona, la ciutat dels seus somnis. Ja han complert els divuit anys, i es queden fora del sistema de protecció de menors. Ara lluiten contra rellotge, per a aconseguir el permís de treball que necessiten per a poder quedar-se. Sols, en un lloc estrany, han de demostrar que poden fer-se càrrec de la seva existència com si fossin adults. La seva força de resistència serà clau per aconseguir arribar a la línia de meta.
 
"Corredor de fons" va rebre una nominació als Preix Europa (Berlín) i va ser seleccionat al Medimed (Sitges). És del segon llargmetratge de la directora Isabel Fernández després d'"El fill de son pare", també produït per Frame Zero i que va obtenir una Menció Especial als Prix Europa el 2010.
 
Teaser de "Corredors de fons"
Anar al contingut