Temàtica social i relacions nord-sud

"Glance up", "Kásuumaay" i "Diario del hambre", al IX MiradasDoc

La 9a edició del Festival Internacional de Cine Documental de Guía de Isora ha seleccionat tres documentals de producció catalana a concurs: "Glance up (mirant amunt)", en les seccions "Opera prima" i "Documental i dependència"; "Kásuumaay. Una experiència de pau a Casamance", en la secció "Nacional", i "Diario del hambre", en la secció "Curtmetratge".

Tres documentals de producció catalana competiran en les seccions del 9è Festival Internacional de Cine Documental de Guía de Isora, que tindrà lloc a l'illa de Tenerife (Canàries) entre els dies 1 i 8 de novembre: "Glance up (mirant amunt)", en les seccions "Opera prima" i "Documental i dependència"; "Kásuumaay. Una experiència de pau a Casamance", en la secció "Nacional", i "Diario del hambre", en la secció "Curtmetratge", són els tres documentals a concurs.
 
El festival se centra de manera preferent en les pel·lícules documentals de temàtica social, produïdes o rodades en països del tercer món, i que tractin temàtiques com les relacions nord-sud i els processos socials emergents en el primer món, entre d'altres.
 
"Glance up (mirant amunt)" (seccions "Opera prima" i "Documental i dependència")
Documental dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez i produït per La Lupa Produccions amb la col·laboració de TVC, explica la història d'en Joan Pahisa, un noi de 28 anys i una gran passió, el bàsquet. No seria gens extraordinari si no fos per un detall: fa exactament un metre d'alçada.

"Glance up (mirant amunt)", que ha estat guardonat recentment amb el premi a la millor fotografia al Made-In-Michigan Film Festival -Anna Franquesa n'és la directora de fotografia-, ha estat seleccionat també per ser projectat a l'All Sports Los Angeles Film Festival 2014 el diumenge 9 de novembre (23.30), als Regal Cinemas - L. A. Live.
 
Tràiler de "Glance up (mirant amunt)"

Entrevista amb Joan Pahisa a "Els matins" de TV3


"Kásuumaay. Una experiencia de pau a Casamance" (secció Nacional)
Documental científic dirigit per Xavier Puigserver i realitzat per membres del Grup d'Estudis de les Societats Africanes (GESA) de la Universitat de Barcelona que explica el paper decisiu del rei d'Oussouye, un líder espiritual amb funcions polítiques i econòmiques, per mantenir la pau en el seu regne en el context d'un conflicte que dura més de tres dècades al territori de Casamance (Senegal).
 
Tràiler de "Kásuumaay. Una experiència de pau a Casamance"

 
"Diario del hambre" (secció Curtmetratge)
Documental dirigit per Mireia Pujol i produït per Agosto se centra en l'augment de les peticions d'asil en el conjunt de la Unió Europea (UE) alhora que en tres països de la seva frontera sud -Itàlia, Espanya i Grècia- s'han reduït significativament. Així i tot, en aquests països és on s'apliquen amb més vigor les "polítiques d'externalització de fronteres" impulsades a la UE. Aquestes polítiques prioritzen l'obsessió per la seguretat i el control de les fronteres per damunt de qüestions humanitàries o relacionades amb els drets de les persones migrants o refugiades.
El programa "El documental" té prevista l'emissió del curtmetratge "Diario del hambre" el dijous 4 de desembre, al canal 33.
 
Tràiler de "Diario del hambre"
Anar al contingut