Retrat del periodista de Sabadell

"El documental" estrena "Barnils tal com raja"

"Barnils tal com raja", d'Albert Lloreta i Laia Soldevila, explica la vida i l'aproximació al periodisme de Ramon Barnils, mort ara fa tretze anys. Un retrat de l'època que va dels anys seixanta fins a finals del segle XX: la lluita antifranquista i el paper del moviment llibertari, així com un qüestionament de la Transició política i la seva aposta per la independència del nostre país.

El documental "Barnils tal com raja", produït conjuntament al llibre "Vint i Ramon Barnils" per Edicions Dau i el Grup de Periodistes Ramon Barnils i dirigit per Albert Lloreta i Laia Soldevila, recull aparicions del mateix Ramon Barnils a TV3 i entrevistes a Catalunya Ràdio i la revista "El Temps" i ho entrelliga amb les intervencions de gent propera a ell, com Pepe Ribas, Vicent Partal, Sergi Pàmies, Joan Puigcercós o els fills de Barnils i també amb material fotogràfic inèdit cedit per la família.
 
Ramon Barnils va escriure i col·laborar en mitjans com "Tele/eXpres", "El Noticiero Universal", "La Vanguardia", "El be negre amb potes rosses", "Ajoblanco", "Solidaridad Obrera", Agència EFE, "El Temps", etc. , i va participar a Catalunya Ràdio, en programes com "El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico".
 
Fitxa tècnica
Direcció i guió: Albert Lloreta i Laia Soldevila.
Producció: Laia Soldevila i Laia Altarriba.
Imatge i so: Taleia Multimèdia.
 
Tràiler de "Barnils tal com raja"

Ton Barnils parla del seu pare a Vilaweb
Anar al contingut