Noves tecnologies

Albert Om, a "Generació digital"

"Generació digital" ens descobreix les habilitats tecnològiques de l'Albert Om. També parla del "Bad USB", un error de seguretat de la connexió USB que ens pot infectar els dispositius.

Aquest dimarts 28 d'octubre, a les 23.05, un nou programa de "Generació digital".

Sabríeu dir quantes coses connecteu a l'ordinador per USB? Nosaltres les hem contat i en són moltes! I ara sembla que aquesta tecnologia té un error de seguretat que pot servir per entrar als nostres dispositius i infectar-los. Es coneix com a "Bad USB". Hem buscat un especialista en seguretat perquè ens expliqui exactament en què consisteix i quins perills correm. Malauradament, aquest no és l'únic risc que corren els nostres ordinadors. Per això també us hem preparat uns consells bàsics per mantenir-los fora de perill.

No hem necessitat maleta ni hi hem conviscut tot un cap de setmana però podem dir que hem sigut convidats d'"El convidat". Li hem fet el perfil digital a l'Albert Om. També hem muntat una consulta nutricional al carrer per veure de què és capaç l'última generació de bàscules. Tenen wifi i ens envien els resultats al mòbil i l'ordinador. Oblideu-vos de veure només un número a la pantalla perquè poden saber-ho gairebé tot del nostre cos.

Ja sabeu que som uns enamorats de la tecnologia i la xarxa però també som molt conscients que té els seus perills. Un d'ells és la sextorsió, o el que és el mateix, que et facin xantatge amb fotografies íntimes teves. Els Mossos d'Esquadra ens han explicat què hem de fer si ens passa. I, per últim, us ensenyarem una aplicació mòbil que permet mesurar els nivells de dolor que pateixen alguns malalts. L'ha desenvolupat un grup de recerca a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

No faltaran a la cita els millors vídeos de la xarxa ni els favorits que cada setmana ens porta la Gina Tost. Dimarts, 28 d'octubre, a les 23.05 al 33, presentat per Lluís Marquina.
Anar al contingut