Castellers

Extraordinaris, a "Quarts de nou"

"Quarts de Nou" reviu l'emocionant actuació que ha convertit els Castellers de Sants en la primera colla barcelonina de gamma extra.

Aquest divendres, 24 d'octubre a les 22.55, "Quarts de Nou" reviu l'emocionant actuació que ha convertit els Castellers de Sants en la primera colla barcelonina de gamma extra. El programa també s'endinsa en l'essència castellera que representen les dues colles de Valls i, amb el fred tocant a la porta, descobreix amb Biel Duran tots els secrets d'un fruit típic de casa nostra: la castanya.
 
Alfred Vergara porta la camisa grisa dels Castellers de Sants gairebé des de la fundació de la colla, ara fa 22 anys. En aquest temps, ha viscut en primera persona la gran evolució dels borinots: el pas dels castells de vuit als castells de nou i, finalment, l'assalt a les construccions més complexes, les de gamma extra. Al centre de totes les mirades, i amb motiu de la seva diada, els de Sants es van atrevir per segona vegada a fer el dos de nou amb folre i manilles, que no havien pogut carregar quinze dies abans al Concurs de Castells de Tarragona. L'esforç va tenir recompensa: Vergara i els seus companys passaran a la història com la primera colla de Barcelona que assoleix el cim casteller de la gamma extra.
 
Els que, durant més de dos-cents anys d'història, no han deixat de superar-se una vegada i una altra són els Xiquets de les dues colles de Valls, la Vella i la Joves. Dipositaris del llegat més tradicional dels castells, rivals acèrrims i, alhora, agermanats per una mateixa passió, rosats i vermells s'enfronten aquest diumenge a la diada de Santa Úrsula. Al "Quarts de Nou" aprofitarem l'avinentesa per conèixer més bé la seva extraordinària manera de viure els castells.
 
Amb la baixada de les temperatures, les castanyeres tornen als carrers de pobles i ciutats. Intrigat per la popularitat d'aquest fruit, en Biel Duran ha decidit descobrir-ne tots els secrets i per això ha visitat Viladrau, al Montseny, on aquest any se celebra la vintena edició de la Fira de la Castanya.
 
"Quarts de nou", presentat per Elisabet Carnicé i Biel Duran, s'emet pel 33 divendres, a les 22.55.
Anar al contingut