Fira de Santa Úrsula a Valls

La diada castellera de Santa Úrsula, a "Quarts de nou"

L'actuació castellera de la Fira de Santa Úrsula a Valls es podrà seguir en directe per internet, a les 13.30, a través de TV3.cat. I al vespre, n'oferirem un resum per TV3.

La plaça del Blat de Valls és el quilòmetre zero dels castells, el bressol d'una tradició que, al llarg de més de dos-cents anys, s'ha estès per bona part del territori català. I és, també, l'escenari del gran duel del món casteller, el que cada mes d'octubre, per Santa Úrsula, enfronta les dues colles vallenques, la Vella i la Joves. Viu tota l'emoció de la diada amb més tradició i rivalitat, aquest diumenge per TV3 amb "Quarts de nou".

S'acosta el final de la temporada i, al calendari, tot el món casteller hi té marcat un dia en vermell, el dia en què és imprescindible anar cap a Valls, punt d'origen dels castells, per presenciar una de les diades més intenses, la de Santa Úrsula. A la plaça més emblemàtica, la Colla Vella i la Colla Joves es trobaran cara a cara per posar la cirereta a un curs extraordinari, en què han tornat a superar els seus límits. Impulsats per una rivalitat de més de dos segles, rosats i vermells tenen intenció de firmar una actuació que podria ser històrica. Si la jornada és propícia, Valls podria veure, per partida doble, el 2 de 8 net, el 4 de 9 net i el 3 de 10 amb folre i manilles.

Tot el que hagi passat a plaça es podrà viure amb una edició especial del "Quarts de nou" a les 20.00 a TV3. L'actuació castellera també es podrà seguir en directe a partir de les 13.30 per www.tv3.cat/3alacarta.

L'equip del "Quarts de nou" farà un ampli desplegament a la plaça del Blat per seguir al detall el gran duel casteller. Des del set del programa, situat a la mateixa plaça, Elisabet Carnicé conduirà el programa i Raquel Sans, l'especialista castellera de l'equip, comentarà minuciosament tots els castells de la jornada juntament amb Biel Duran, que ens acostarà totes les emocions que hi hagi a peu de plaça.

Les càmeres de TV3 oferiran, com sempre, les imatges més espectaculars de la diada. L'especial del "Quarts de nou" serà la cita imprescindible per saber tot el que haurà donat de si la jornada i reviure els castells amb tota la passió.
Anar al contingut