Amb participació de TV3

"Lasa i Zabala" s'estrena als cinemes

"Lasa i Zabala", dirigida per Pablo Malo, i amb la participació de Televisió de Catalunya, es va veure a la secció oficial de la 62a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, fora de concurs. La projecció va acabar amb ovacions i el públic dret.

El llargmetratge "Lasa i Zabala", d'Abra Prod, compta amb la participació d'ETB i TVC i amb l'ajuda en la producció de la Conselleria de Cultura del govern basc i de l'ICAA.

Va ser el 1983 quan van desaparèixer dos joves a Baiona, Joxean Lasa i Joxi Zabala, membres d'ETA. Dotze anys després de la seva desaparició, els seus cadàvers torturats i enterrats en calç viva pels GAL són identificats. Un policia d'Alacant, Jesús García, seguint les revelacions sobre els GAL, reobre el cas dels cossos, que han estat deu anys sense identificar.

Sinopsi:
Octubre del 1983. Els refugiats bascos Joxean Lasa i Joxi Zabala desapareixen a Baiona sense deixar rastre, fet que precedeix una onada d'atemptats reivindicats pels GAL. Iñigo, el jove advocat de les famílies, haurà d'enfrontar-se a la creixent convicció general que els dos joves no apareixeran mai més. 1995. Ja fa dotze anys que Jesús García, un policia d'Alacant, seguint les revelacions sobre els GAL, reobre el cas dels dos cossos, que han estat deu anys sense identificar, després de ser assassinats i enterrats amb calç viva. Les seves sospites es confirmen: es tracta de Joxean i Joxi.

Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Pablo Malo
Guió: Joanes Urkixo
Producció executiva Abra Prod: Joxe Portela
Productors: Joxe Portela, Alberto Gerrikabeitia i Joan Antoni González
Intèrprets: Unax Ugalde (Iñigo), Francesc Orella (Galindo), Oriol Vila (Bayo), Joan Anza (Joxean Lasa), Cristian Merchan (Joxi Zabala), Ricard Sales (Dorado), Javier Mora (vaquer), Iñaki Ardanza (marrero), Iñigo Gastesi (Fede), Itziar Ituño (Amaia), Pep Tosar (jutge instructor), Sergi Calleja (Jesús García), Aitor Mazo (jutge vista oral), David Pinilla (fiscal), Carlos Olalla (Argote) i Andrés Gertrudix (Txofo).
Director de fotografia: Aitor Mantxola
Músic: Pascal Gaigne
Muntatge i edició de so: Rec Estudioak
Efectes digitals: Dibulitoon Studio
Anar al contingut