Una banda de rock mítica

"El documental" estrena "Lone Star, l'estrella que va marcar el camí"

"Lone Star, l'estrella que va marcar el camí", una producció de Viàticdocs amb la col·laboració de TVC i amb direcció de Marcel Cifré i Raúl Roda, és la historia de la banda de rock nascuda a finals dels anys cinquanta i que va canviar la historia musical de l'estat español.

La banda de rock Lone Star va néixer a finals dels anys cinquanta, una època fosca en què la censura i la repressió estatal no permetien l'entrada de la cultura pop estrangera. Lone Star juntament amb altres grups van emprendre una lluita per obrir el país a les influències del pop-rock provinent del Regne Unit i dels Estats Units i van passar a la història com un grup poc comercial que va avantposar l'ètica i la professionalitat als designis empresarials.
 
"Lone Star, l'estrella que va marcar el camí", un documental produït per Viàticdocs amb la col·laboració de TVC i dirigit per Marcel Cifré i Raúl Roda, és un viatge històric pels més de quaranta anys de vida del grup, en què hi col·laboren des de músics coetanis fins a músics de generacions posteriors. A partir de la creació recent de Lone Star Revisited, una banda integrada per dos dels músics originals, Sebastià Sospedra i Jerónimo Martínez, es recrea la seva història i es revisita la discografia d'una banda mítica que està considerada la millor banda de rock dels anys seixanta i setanta a l'estat espanyol i en la que destaquen cançons com "Mi calle" i "Adelante".
 
Entre d'altres, participen en el film els músics Miguel Ríos, Rosendo, Teddy Bautista o Loquillo; el productor Gay Mercader, el periodista Àngel Casas, els antics components de la banda Joan Miró i Enrique López, així com el biògraf del grup, Ezequiel Moreno.
 
Fitxa directa
Direcció: Marcel Cifré i Raúl Roda.
Guió: Marcel Cifré i Raúl Roda.
Productor: Marcel Cifré, Julia Cobo i Raúl Roda.
Productor executiu TVC: Jordi Ambrós.
Productor delegat TVC: Joan Pavón.
Director fotografia: Raúl Roda.
Muntatge: Octavio Rodíguez.
Director de producció: Julia Cobo.
Grafisme: Octavio Rodríguez.
Veu en off: Vicente P. Zúmel.
Anar al contingut