La història del "Tarzan d'Argelaguers"

"Sobre la marxa", seleccionat en el 36è Cinemed 2014

El documental "Sobre la marxa", dirigit per Jordi Morató i que ha tingut un exitós recorregut internacional, competirà en la secció oficial en la categoria de Documental en el 36è Cinemed 2014 de Montpeller.

El 36è Cinemed 2014 - Festival international du cinéma méditerranéen de Montpeller ha seleccionat "Sobre la marxa" i competirà en la secció oficial en el categoria de Documental. Durant el festival, se'n faran dues projeccions a la sala Einstein: dimarts 28, a les 18.00, i dijous 30, a les 12.00.
 
El documental "Sobre la marxa", produït per Isaki Lacuesta-La Termita Films i dirigit per Jordi Morató, guardonat amb sengles premis del Públic als festivals D'A Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona i al Trento Film Festival, ja va obtenir la Menció Especial del Premi del Públic al Festival de Màlaga, i va ser una de les pel·lícules favorites del Festival de Rotterdam. El documental també ha estat projectat als festivals Hot Docs (Canadà), Indie Lisboa (Portugal), Visions du Réel (Suïssa), BFI (Londres), New Era Horizons (Polònia), Documenta Madrid 2014, Jeonju International Film Festival, al Taipei International Film Festival i al 58è BFI London Film Festival.
 
Sinopsi
Aquesta és la història d'un home que va crear una selva al costat d'una autopista. Un home que va alçar un bosc, amb les seves pròpies mans, construccions tan belles com inverosímils. És també la història de com les va acabar reduint a cendres per tornar-les a reconstruir, una vegada i una altra, durant dècades. Se'l coneix com "el Garrell", àlies "Tarzan d'Argelaguer", i no es guia per cap propòsit aparent, excepte el seu lema: anar fent "sobre la marxa".

El relat de com va aconseguir crear un món fantàstic ens arriba a través de les seves pròpies filmacions, peculiars "remakes" de Tarzan enregistrats amb la complicitat d'un jove de 14 anys. Però també per les imatges d'una historiadora de l'art nord-americana i, finalment, per les gravacions de l'autor del documental, que ajunta les peces d'aquesta vida extraordinària de múltiples facetes: un persona gran que continua tenint ànima de nen, un salvatge modern, el visionari admirat pels qui pelegrinen al seu bosc, l'incomprès a qui titllen de llunàtic... Tal com ell mateix assenyala: "Aquí, a la meva selva, no em falta res. Aquesta serà la meva vida. No vull saber res més de l'home blanc civilitzat".
 
Tràiler de l'"Inventor de la selva (sobre la marxa)"
 
Fitxa tècnica:
Guió i Direcció: Jordi Morató
Idea original: Jordi Morató, Laia Ribas, Charly Torrebadella
Script Editors: Isaki Lacuesta, Gonzalo de Lucas i Elías León Siminiani
Producció executiva: Isa Campo, Isaki Lacuesta, Jordi Morató
Producció delegada UpF: Gonzalo de Lucas, Aitor Martos
Direcció de Fotografia: Jordi Morató, Laia Ribas
Muntatge: Jordi Morató, Laia Ribas
Ajudant de muntatge: Margarida Meneses
So directe: Jordi Morató, Laia Ribas
Música original: Charly Torrebadella

Jordi Morató, direcció
És titulat per l'EMAV (Escola de Mitjans Audiovisuals de Catalunya) com a Tècnic Superior d'Audiovisuals i Espectacles i graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estudis complementaris en la Universitat del Cinema de Buenos Aires i actualment cursa el Màster en Documental de Creació IDEC/UPF.

El seu primer curtmetratge documental "Els sentits, La vista" (2009) va ser guardonat amb el primer premi en els IV Premis Mediavall i seleccionat en el YEFF (young European Film Forum) de Suècia. Amb "Camí de terra" (2012), va guanyar el primer premi del festival de cinema Foradcamp i la menció especial del jurat de la Mostra de Cinema de Frontera de Portbou (2013). 
Anar al contingut