Clàssic serièfil

"Breaking Bad", des del primer capítol

TV3 recupera a les matinades "Breaking Bad": s'emetrà un capítol cada dimarts, dimecres i dijous a la 1.30. El protagonista de la sèrie és Walter White, un professor de química a qui li diagnostiquen un càncer terminal.

Les matinades de dimarts, dimecres i dijous de TV3 serà ara el moment de recuperar "Breaking Bad" . La sèrie està protagonitzada per un professor de química d'institut, de mitjana edat, que després de ser diagnosticat amb un càncer terminal, i per assegurar el futur de la seva família, comença a delinquir.  Walter White passarà de marit i pare lluitador a un competidor intrèpid i despietat del perillós món de les drogues i el crim.

Al llarg de les diverses temporades, cinc en total, "Breaking Bad" ha estat guardonada amb diversos premis. La traca final ha estat aquest any, onze mesos després que l'AMC en va emetre l'últim capítol. "Breaking Bad", que molts consideren la sèrie més rodona de tots els temps, va rebre la seva merescuda recompensa amb sis premis Emmys. A més de l'Emmy com a millor sèrie dramàtica, la sèrie es va endur el de millor actor principal de drama per a Bryan Cranston, millor actor secundari de drama  per a Aaron Paul, millor actriu secundària de drama per a Anna Gunn ('Breaking Bad'), millor guió per a Moira Walley-Beckket pel capítol "Ozymandias" i el premi a la millor direcció de drama, per a Cary J. Fukunaga.

Sinopsi

Als cinquanta, la vida d'en Walter White (Bryan Cranston) és una lluita constant per superar obstacle rere obstacle. Si temps enrere s'havia dedicat, amb èxit, a la investigació química al prestigiós Los Alamos National Laboratory, ara en Walter compagina les classes amb alumnes de Secundària desganats a Nou Mèxic amb una mitja jornada en un túnel de rentat de cotxes per arribar a final de mes. A banda d'això, ell i la seva dona Skyler (Anna Gunn), una dona que es guanya la vida modestament comprant i venent objectes per eBay, han de pujar en Walter Júnior (R. J. Mitte), un noi de 17 anys molt tenaç amb paràlisi cerebral, fet que suposa un repte continu per a la família.

L'endemà de la festa d'aniversari dels 50 anys, en Walter es desmaia al túnel de rentat. Quan a la sala d'emergències de l'hospital li diagnostiquen càncer i li donen dos anys de vida, opta per reservar-se la mala notícia.

Procurar pel futur de la seva família és ara la seva màxima prioritat i la millor ocasió per estrenar-se se li presenta quan el seu cunyat Hank (Dean Norris), que és un agent antidroga, li ofereix unir-se al seu equip. Durant una batuda en un laboratori de metadona, Walter observa com un antic alumne seu, Jesse Lee Pinkman (Aaron Paul), se salva de quedar detingut. Aleshores, en Walter decideix aprofitar la seva experiència com a químic i proposa a en Jesse que es converteixin en socis.

En Walter requisa instruments de bona qualitat del magatzem de l'institut i, amb el seu fons de pensions, es compra una caravana de segona mà per convertir-la en un laboratori mòbil que els permetrà operar lluny de les mirades de veïns xafarders, competidors i policia. Gràcies a l'experiència de Walter, no triguen gaire a poder assaltar els carrers amb la metadona cristall més pura que Jesse hagi vist mai.

En vista d'un futur gris que l'ha alliberat de tot vincle amb la societat i l'ha deixat sense res a perdre, Walter White està a punt de fer una transformació radical; una transformació que el farà passar de marit i pare que lluita en el joc de la vida a un competidor intrèpid i despietat del perillós món de les drogues i el crim.        

Fitxa tècnica

Intèrprets: Bryan Cranston (Walter White), Anna Gunn (Skyler White), R. J. Mitte (Walter, Jr.), Aaron Paul (Jesse),
Giancarlo Esposito (Gus), Jonatahn Banks (Mike), Dean Norris (Hank ) i Betsy Brandt (Marie).
Producció executiva: Vince Gilligan
Producció: Sony Pictures Television
Anar al contingut