Actualitat política

El Constitucional i la desobediència, a ".CAT"

Ariadna Oltra posarà a debat l'actual situació d'espera de la sentència definitiva del TC. També s'analitzarà el concepte de desobediència que ha aparegut en el debat polític. El programa inclou una conversa amb Carme Forcadell i Muriel Casals.

En la setmana decisiva que ha començat amb la convocatòria de la consulta pel 9-N, el recurs immediat del govern espanyol i la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional, el ".CAT" d'aquest dijous posarà a debat l'actual situació d'espera de la sentència definitiva del TC.

Mentrestant, ha aparegut el concepte de la desobediència en el debat polític. És l'hora de fer-ho? Cal diferenciar entre la desobediència civil i la política? Desobediència és no acatar la legalitat?

Tot això, el mateix dia que haurà començat una acampada de protesta a la plaça de Catalunya per reclamar poder celebrar la consulta el 9-N.
 
El ".CAT" d'aquesta nit afronta aquestes qüestions amb Josep Maria Reniu, cap d'estudis de Ciència Política i de l'Administració de la UB i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional; Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la UB; Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia de la UB i professora d'Economia de la UB; Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Manuel Milián Mestre, periodista; Laia Bonet, professora de Dret de la UPF i Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals.
 
Ariadna Oltra ha conversat aquestes últimes hores amb Carme Forcadell (ANC) i Muriel Casals (Òmnium Cultural) sobre els seus sentiments en aquestes hores decisives de la mobilització popular per al futur del país. 
Anar al contingut