Cinema

Especial "Sala 33" a TV3, amb l'estrena de "[Rec]3: Gènesi"

Coincidint amb la inauguració del Festival de Sitges amb "[Rec] 4: Apocalipsi", TV3 ofereix "[Rec]3" a "La gran pel·lícula". Àlex Gorina conversa amb Paco Plaza i Leticia Dolera, director i protagonista del film, en una emissió especial de "Sala 33" per TV3.

La saga de "REC" està estretament lligada al Festival de Sitges. Jaume Balagueró i Paco Plaza hi van presentar les dues primeres parts i l'edició d'enguany s'inaugura amb el capítol definitiu, "[Rec] 4: Apocalipsi", que ha dirigit Balagueró en solitari. Paco Plaza va assumir tot sol la direcció de la tercera entrega i va traslladar l'acció des d'un edifici angoixant de l'Eixample a una pomposa sala de festes, per celebrar-hi un dels casaments més espaterrants que es recorden en una pantalla de cine.

Situada abans dels esdeveniments del primer "REC" (2007), la història de "[Rec]3" ens convida al que hauria de ser el dia més feliç de la vida de Clara i Koldo, interpretats per Leticia Dolera i Diego Martín. Però una misteriosa infecció transforma la festa en un malson tan terrorífic com hilarant, en el que hi caben des d'un inspector de la SGAE al cavaller Sant Jordi, passant per un tiet valencià, Tino Casal i una serra mecànica.

Àlex Gorina es troba amb Paco Plaza i Leticia Dolera a la Finca Mas Solers, seu de l'antic Casino de Sant Pere de Ribes, i que va servir de localització principal per al rodatge de la pràctica totalitat de "[Rec]3". En el mateix saló on es desencadena una hecatombe zombi a la pel·lícula, director i actriu comparteixen amb Gorina les principals claus del film. El valencià Paco Plaza acaba de presentar al Festival de Sant Sebastià el curtmetratge "Ultravioleta", protagonitzat per Maribel Verdú i Julián Villagrán. La barcelonesa Leticia Dolera acaba aquests dies el muntatge del seu primer llargmetratge com a directora, "Requisitos para ser una persona normal", que s'estrenarà en els pròxims mesos.
Anar al contingut