Divulgació

"Núria: natura a tot tren" i "Penis de baix a dalt, a "Quèquicom"

El programa "Quèquicom" fa la ruta des de Queralbs fins a la vall de Núria per mirar de trobar muflons, isards i marmotes.

Aquest dimarts 30 de setembre, a partir de les 22.05, "Quèquicom" emet estrena el capítol "Núria: natura a tot tren" i, a continuació, recupera "El penis de baix a dalt".

"Núria: natura a tot tren" (22.05)
"Quèquicom" fa la ruta des de Queralbs fins a la vall de Núria per mirar de trobar muflons, isards i marmotes. En aquest entorn tan ben preservat hi ha plantes carnívores i metzinoses que s'usaven per caçar animals, però també molta història (s'hi va iniciar l'Estatut de 1932) i tecnologia. Com funciona el tren cremallera? Com s'ho fan per escalfar aigua gèlida del Pirineu fins a 60 graus sense usar energia solar ni cremar gasoil?

"El penis de baix a dalt" (22.35)
El programa mostra en exclusiva el procés d'erecció a través d'una càmera tèrmica i explica l'anatomia interna del penis que fa possible l'erecció. Quan aquesta falla, el sildenafil (Viagra) pot ser un remei contra la disfunció erèctil. La longitud del penis erecte pot anar de 10 a 18 cm. Quina és la mida normal al nostre país? I per què uns òrgans tan sensibles com els testicles pengen d'una bossa? Sabem que els espermatozoides neixen als testicles, però quina vida tenen? Un espermatozoide fa unes 50 micres, però haurà de cobrir una travessa que proporcionalment a la seva mida seria de 3.000 quilòmetres fins a l'òvul femení. Haurà de nedar en el líquid seminal. Per generar-lo intervenen diversos òrgans interns generalment desconeguts, un d'ells és la pròstata, que pot generar càncer i problemes de micció. Per cert, resoldrem també un gran enigma: com és que els homes "pixen fora de test"?
Anar al contingut