Castellers

La Mercè amb espardenyes, a "Quarts de nou"

Amb motiu de les festes de la Mercè de Barcelona, el "Quarts de nou" d'aquesta setmana fa un recorregut per algunes de les cites castelleres i de cultura popular que tenen lloc a la capital catalana.

El programa "Quarts de nou" reviu la diada de la Mercè de colles convidades, on els Castellers de Barcelona actuaven com a amfitrions dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Seguirem el Dídac Garcia, que després de patir una greu lesió ha hagut de trobar un nou paper dins de la colla vermella. A la plaça de Sant Jaume, els barcelonins van apostar fort i, malgrat un regust agredolç per les caigudes, van acabar signant la millor Mercè de la seva història.

"Quarts de nou" també serà present en l'inici de curs dels Arreplegats de la Zona Universitària, per comprovar com les colles universitàries continuen en expansió i actuen, cada cop més, com un planter de joves talents del món casteller.

I per acabar, en Biel Duran troba una parella d'excepció per intentar aprendre alguns dels balls catalans més tradicionals. Serà en el marc de la mostra MercèDansa, organitzada per l'Esbart Català de Dansaires.

"Quarts de nou", presentat per Elisabet Carnicé i Biel Duran, s'emetrà al 33 divendres, a les 22.05.
Anar al contingut