El concurs renova la mecànica

Arriba la gran renovació d'"El gran dictat"

"El gran dictat"", el concurs que presenta l'Òscar Dalmau, incorpora grans novetats a partir del dijous 25 de setembre. A l'emoció de comptar amb el pot més gran de la seva història s'hi suma l'estrena d'una prova i canvis notables en la dinàmica del concurs.

"L'ofegat" és el nom de la prova nova que els concursants hauran de superar per acumular punts al marcador. Es tracta de l'actualització d'un clàssic de tota la vida: el joc del penjat. El concursant disposarà de l'alfabet complet per tal de completar una paraula i ho haurà de fer a contrarellotge abans que el porquet s'ofegui.

Aquesta prova no en substitueix cap d'antiga a "El gran dictat", sinó que se suma a totes les proves que han format part del programa durant els seus cinc anys de vida. Dues de les proves més destacades, "El lletra a lletra" i "El gran dictat", seran permanents, mentre que la resta de proves s'aniran combinant. Així, es recuperaran proves tan entretingudes com "La paraula mal-dita", "La frase desfeta" i "La doble pregunta", que s'intercanviaran amb la prova nova i amb les més recents, "L'altra definició", "El diccionari il·lustrat" i "La paraula amagada. El concurs canvia així la seva estructura per tal de sorprendre concursants i espectadors amb proves diferents cada dia.

Una altra de les novetats de la temporada és l'estrena d'una secció nova: "El català d'estar per casa". Els espectadors podran enviar aquelles paraules i expressions que amics i familiars diuen malament, ja siguin barbarismes o lapsus lingüístics. Aquesta secció s'alternarà amb "El català incorrecte", que tornarà amb més fotos plenes d'errades lingüístiques.

L'última gran novetat serà un canvi en la mecànica del concurs. A partir d'ara, la fase eliminatòria serà decisiva perquè els dos finalistes, a part de disputar-se el pot final, també s'asseguraran el pas al programa següent. D'aquesta manera, els espectadors podran conèixer millor els concursants, que, gràcies a aquesta nova fórmula, ens podran acompanyar durant més programes.

D'altra banda, la selecció de concursants vol arribar més lluny i trobar possibles guanyadors arreu del territori. Per aquest motiu, els càstings es traslladaran a poblacions de tot Catalunya en cerca de nous participants disposats a posar a prova el seu català i també el seu sentit de l'humor.
Anar al contingut