Música

Joan Colomo, Joan Pons i Mau Boada, a "33 revolucions"

El canal 33 recupera aquest programa que vol contagiar als espectadors l'emoció que els músics senten a l'hora de compondre, d'interpretar o de viure la música. El primer capítol amb Joan Colomo, Joan Pons i Mau Boada.

Una nova generació de músics ha provocat una autèntica revolució en el panorama musical català, que viu actualment un dels moments de més esplendor creativa. Alguns d'aquests músics són els protagonistes de "33 revolucions", un programa de Televisió de Catalunya que vol explicar i contagiar als espectadors l'emoció que els músics senten a l'hora de compondre, d'interpretar o de viure la música.

El primer programa se centra en Joan Colomo, Joan Pons i Mau Boada i descobreix les aventures musicals que comparteixen Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Joan Colomo i Dalmau Boada (Esperit!). Aquests dos últims van créixer al Montseny i junts van fer el seu primer grup (Zeidun) quan només tenien 11 anys.

A tots tres els uneix també una adolescència marcada pel hardcore, i han evolucionat respectivament cap a un folk rural conreat a Guissona, una passió per l'experimentació sonora que fa transportar múltiples instruments en una màgica furgoneta, i unes lletres plenes d'humor subtil i intel·ligència.

El segon capítol que s'emet aquest dilluns (a les 00.05) segueix Senior i el Cor Brutal, la formació liderada per Miquel Àngel Landete, un cantautor valencià d'esperit crític. La seva posada en escena és contundent i tendra a parts iguals, i les seves composicions tenen molta influència de la música americana.

Senior canta a l'amor, al sexe, a la festa i a l'amistat, però també denuncia injustícies. Diu que a ell la música l'ha salvat perquè "és capaç de crear en l'ésser humà un efecte tan poderós, que no es pot comparar amb res al món. És molt gran. A mi m'ha ajudat a eixir de les meves misèries, m'ha ajudat a ser més fort, m'ha ajudat a entendre la vida, a comunicar-me amb els altres, m'ajuda a educar la meva filla, a estimar la meua dona, m'ajuda a moltes coses".


El programa "33 Revolucions"

Cada edició de "33 revolucions", un programa dirigit per Jordi Fàbregas i Joan Simó, es planteja com un documental de creació al voltant d'un únic músic, en què la vida de l'artista i les seves cançons interactuen durant tot el programa.

Al "33 revolucions" hi participen Refree, Maria Rodés, Raynald Colom, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Oliva Trencada, La Iaia, Maika Makowski, Sanjosex, The New Raemon, Las Migas, Joan Colomo, El Petit de Cal Eril, Senior i el Cor Brutal i Esperit!
Anar al contingut