Nous capítols

L'arribada de John Adams a la presidència

TV3 estrena els dos penúltims capítols sobre la història de John Adams, un dels principals impulsors de la Declaració d'Independència dels EUA: "Unió o mort" i "Una guerra innecessària".

TV3 ofereix dilluns a la nit els dos penúltims capítols de la història de John Adams, un dels principals impulsors de la Declaració d'Independència dels EUA: "Unió o mort" i "Una guerra innecessària".
El proper dia 29, després de l'estrena d'"El crac" podrem veure el capítol final de la sèrie. 
 
Cap. 5:  "Unió o mort"
  

John Adams proposa que el president dels Estats Units rebi un tractament semblant al que correspon als títols nobiliaris, cosa que li val moltes crítiques i burles. Com a vicepresident, té poc poder i queda exclòs del gabinet de George Washington, que el critica públicament per proposar un títol monàrquic per al president dels Estats Units. En plena guerra entre França i la Gran Bretanya, John Jay negocia un tracte amb els britànics que provoca moltes tensions entre Thomas Jefferson i John Adams, que amb el seu vot n'aconsegueix la ratificació. Washington, cansat de les tensions, renuncia al càrrec, i les eleccions posteriors donen la presidència del país a John Adams.
 
 Cap. 6:  "Una guerra innecessària"

 
La presidència de John Adams es veu marcada per l'enfrontament entre els federalistes, encapçalats per Hamilton, i els republicans, capitanejats per Jefferson. La delicada relació d'Adams amb el seu vicepresident, Jefferson, empitjora quan el govern, per evitar una revolta popular atiada des de França, retalla la llibertat d'expressió. Malgrat les pressions de Hamilton, reconegut antifrancès, Adams fa tots els possibles per evitar la guerra amb França. Finalment ho aconsegueix, però les seves mesures impopulars li fan perdre la reelecció davant de Jefferson, que és elegit nou president.
Anar al contingut