Cultura gastronòmica

"Karakia" ens apropa a les cuines danesa i brasilenya

Coneixerem la vida i les receptes d'en Søren, de Vendsyssel (Dinamarca), i de la Guacira, que és de São Paulo (Brasil).

Dilluns, 22 de setembre, a les 23.05, el programa del 33 "Karakia" presenta dos capítols que tenen en Søren (Vendsyssel, Dinamarca) i la Guacira (São Paulo, Brasil) com a protagonistes.
 
Søren, de Vendsyssel (Dinamarca)
Fa molts anys que en Søren viu a Catalunya i ja s'ha empeltat de la cultura del país. Pel que sembla, no li va costar gaire: els danesos tenen fama de ser més oberts que la resta d'escandinaus.
 
Malgrat la bona adaptació, té molt present el seu bagatge propi, que inclou el vendelbomål, un dialecte que només es parla a Vendsyssel, la seva regió al nord-oest de la península de Jutlàndia i que, malauradament, s'està perdent. L'æblefesk, un entrant de cansalada, ceba i poma, i el flæskesteg, porc rostit amb salsa i amanida de cogombre, conformen el menú del dinar que ha volgut oferir a uns amics i que és típic de Nadal a Løkken, el seu poble. I els æbleskiver, uns bunyols que sembla que ja eren coneguts pels vikings.
 
Guacira, la memòria de les olors
La Guacira és brasilera, de São Paulo, i el seu respecte per les altres cultures és tan gran que les integra ràpidament en el seu dia a dia i en el de la seva família, que, a més de la catalana, també suma la part italiana del marit.
Anar al contingut