Un èxit que traspassa fronteres

Arriba a Barcelona el rodatge de l'adaptació russoucraïnesa de "Polseres vermelles"

Rússia i Ucraïna també preparen la seva adaptació de l'exitosa sèrie d'Albert Espinosa i Pau Freixa. L'equip s'ha traslladat a Barcelona per rodar-hi les seqüències de la piscina on "viu" el Roc.

Aquest setembre es roda a Barcelona l'adaptació russoucraïnesa de "Polseres vermelles". AVK Production i Film.UA Production són les produccions cinematogràfiques encarregades de l'adaptació per a Rússia i Ucraïna de la sèrie produïda per TV3 i Filmax, escrita per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixa.

En aquesta nova adaptació de "Polseres vermelles", l'acció transcorre al sud de Rússia, a la costa del mar Negre, prop de Sotxi, on es van disputar els Jocs Olímpics d'Hivern el 2014. És allà, on està situat el Centre de Rehabilitació, on els espectadors russos i ucraïnesos trobaran els seus "polseres". La major part de rodatge s'està fent a Rússia, però per a les seqüències de la piscina on "viu" el Roc, l'equip de rodatge rus ha decidit viatjar a Barcelona. Concretament, el Centre Municipal de Salts de Montjuïc, on ja es va rodar la sèrie original, ha estat el lloc triat, ja que ha estat impossible trobar cap altre lloc tan pintoresc i inspirador com aquesta piscina panoràmica. El rodatge a Barcelona es farà durant aquest mes de setembre.

Aquesta nova adaptació de la sèrie de TV3 "Polseres vermelles" es començarà a emetre a Channel One i STB, dos dels principals canals de televisió de Rússia i Ucraïna durant el 2015 i s'ha dut a terme sota la direcció d'Oksana Bitxkova ("Un dia més", "Piter FM"), Natalia Mestxaninova ("Hope Factory") i Serguei Sentsov, el creador de "Fizruk", una sèrie de gran èxit a Rússia.

El càsting per triar aquests nous "polseres" es va iniciar el juny del 2013 i ha durat tot un any. El més complicat va ser la tria de la Cris, la noia dels "polseres" (Kristina en la nova adaptació). Els directors van haver de triar-la entre les 500 candidates que s'havien presentat al càsting. Finalment, l'escollida va ser Stasia Miloslavskaia, una jove actriu de 17 anys i estudiant del MHAT, el famós teatre d'art de Moscou. Gleb Kaliujnii, un jove actor de 15 anys amb experiència en el cinema gràcies al fet que una assistent de càsting el va veure a les xarxes socials, serà l'Ignasi, el guapo dels "polseres".

La resta de repartiment que completa els sis protagonistes són: Filip Erxov (Lleó, el líder / Oleg), Denis Paramonov (Toni, el llest / Anton), Kuzma Kotrelev (Jordi, el segon líder / Dima), tots ells estudiants d'escoles de teatre. Finalment, el paper del petit Roc, l'imprescindible, (Romka) està en mans d'Azamat Aliev, un noi vingut des de Tadjikistan a Rússia amb la seva família i amb experiència en cinema en papers petits. Els assajos i entrenaments dels actors que interpreten el Lleó i el Jordi s'han dut a terme durant dos mesos sota la direcció de campions russos dels Jocs Paralímpics.

El rodatge d'aquest setembre a Barcelona ha estat promogut i organitzat per Delmon España, una agència especialitzada en serveis de rodatge i producció per a productores russes a Espanya.

Aquesta no és la primera adaptació que es fa de "Polseres vermelles". La RAI1 va estrenar al gener els "Braccialetti rossi", una adaptació escrita per Sandro Petraglia i sota la direcció de Giacomo Campiotti, un expert en grans produccions italianes i amb una gran carrera televisiva. Aquest ha estat el primer país on s'ha dut a terme l'adaptació de la sèrie i ha estat tot un èxit, ja que l'han vista 7,2 milions d'espectadors, un 25,94% de share. Cada capítol va aconseguir ser líder indiscutible d'audiència a la sempre competitiva nit dels diumenges a Itàlia.

Per altra banda, aquest dimecres s'estrena a la Fox l'adaptació nord-americana, "Red band society". L'adaptació dels capítols ha anat a càrrec de Margaret Nagle ("Boardwalk Empire") que també n'és la productora executiva. El director dels capítols és Alfonso Gómez-Rejón ("Glee", "American Horror Stories: The Coven"). I la producció és d'ABC Studios i Amblin TV, la productora d'Steven Spielberg.

El repartiment de "Red band society" està encapçalat per Octavia Spencer, guanyadora d'un Oscar per la pel·lícula "Criades i senyores", que interpretarà la infermera Jackson. Griffin Gluck, Zoe Levin, Charlie Rowe, Brian Bradley, Ciara Bravo i Nolan Sotillo donaran vida als sis "polseres", que en aquest cas seran quatre nois i dues noies.

A més, el canal Fox ha aprofitat la pròxima estrena de la sèrie per emprendre una campanya gràcies a la qual es donarà un dòlar per ajudar a la investigació contra el càncer infantil cada vegada que es vegi o comparteixi a les xarxes socials algun contingut relacionat amb la sèrie.

"Polseres vermelles" s'ha pogut veure en la versió original doblada a la llengua de cada país, als canals espanyoles Antena 3, Neox i TNT, i a països com Finlàndia, França, Suècia, l'Argentina, i Nord-amèrica (en espanyol), entre altres.
Anar al contingut