Llarg documental

El retrat de l'esquizofrènia, a "Una certa veritat"

Les vides de sis personatges que s'entrecreuen en un mateix centre hospitalari de salut mental a l'extraradi barcelonès. Tots sis pateixen greus psicosis.

Dijous, a les 23.10, "Sala 33" emet el llargmetratge documental "Una certa veritat", d'Abel Garcia Roure, que segueix al llarg d'un any les vides de sis personatges que s'entrecreuen en un mateix centre hospitalari de salut mental de l'extraradi barcelonès. Tots sis comparteixen un mateix patiment: tenen greus psicosis.

Sis històries intimistes i quotidianes que serveixen per contrastar directament el tabú i l'estigma de la follia, destacant la lluita de tots aquells que fan servir tots els mitjans al seu abast per no deixar-se vèncer per una malaltia terrible que intenta desposseir-los d'allò que és més preuat per a una persona: la seva pròpia identitat.

Per al rodatge el director, Abel Garcia Roure, ha recollit al llarg de dos anys els testimonis de pacients, familiars, metges i personal sanitari. El resultat és un retrat en profunditat d'una malaltia sovint desconeguda i estigmatitzada: l'esquizofrènia.

Una producció de Televisió de Catalunya amb Evohé Films i Notro Films amb la participació de l'ICAA, l'ICIC, l'Obra Social de Caixa Sabadell i el suport de la Corporació Parc Taulí

Fitxa tècnica:
Director i guionista: Abel Garcia Roure
Director de fotografia: Diego Dussuel
Cap de so: Amanda Villavieja
Muntatge: Sol López Riestra
Producció executiva: Pio Vernis
Música: Ricardo Santander
Assessor psiquiàtric. Doctor Josep Moya
Anar al contingut