Debat

El ".CAT", pendent d'una setmana decisiva per a Escòcia i Catalunya

Escòcia decideix... i Catalunya aprova la llei de consultes. I en el programa de dijous parlarem de les conseqüències. Hem parlat amb Graham Avery, un dels màxims experts en l'ampliació comunitària.

El resultat del referèndum d'aquest dijous a Escòcia és absolutament obert, i n'estan molt pendents Londres i Brussel·les, i també Madrid i Catalunya.

L'endemà de la votació a Escòcia, el Parlament català aprovarà la llei de consultes de cara al 9-N. Una setmana decisiva per a Escòcia i Catalunya. De les conseqüències, en parlarem al ".CAT" d'aquest dijous.
 
Ariadna Oltra ha entrevistat Graham Avery, director general honorari de la Comissió Europea i assessor principal del European Policy Centre, i considerat una de les veus més autoritzades a Europa sobre l'adhesió de nous estats membres. Avery va treballar per al govern britànic com un dels negociadors principals de l'adhesió de Gran Bretanya i Espanya a la Comunitat Europea.
 
El programa connectarà amb Carles Costa, des d'Edimburg, just en el moment que tanquin els col·legis electorals, i amb Londres, on Xesco Reverter oferirà les últimes reaccions.
 
Al plató, hi participaran Raül Romeva, doctor en relacions internacionals, Andrew McGurk, ciutadà escocès que viu i treballa a Catalunya com a director d'exportacions, Gemma Calvet, presidenta de la Comissió de Justícia i diputada d'ERC, Marc Gafarot, coordinador de l'àrea de processos internacionals de secessió del CIDOB, Joan Botella, catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB, i Jordi de Juan, advocat i doctor en Dret. 
Anar al contingut