Documental

"Arropiero, el vagabund de la mort", a "Sala 33 estiu"

Crònica de la vida de Manuel Delgado Villegas, "el Arropiero," l'assassí en sèrie més important de la història d'Espanya.

Aquest dijous 4 de setembre, a les 23.10,  "Sala 33 estiu" emet "Arropiero, el vagabund de la mort", dirigida per Carles Balagué.

La pel·lícula és la crònica de la vida de Manuel Delgado Villegas, "el Arropiero", l'assassí en sèrie més important de la història d'Espanya. Vagabund erràtic que vivia de vendre's la seva pròpia sang, va confessar 48 assassinats, però la policia només en va poder investigar 22 i provar la seva participació en set, alguns comesos a França i a Itàlia.

La justícia, la policia i els psiquiatres, incapaços de digerir un nivell de brutalitat com aquest, van decidir internar-lo i oblidar-lo conjuntament amb el seu sumari. "El Arropiero" va romandre retingut tota la vida sense que es celebrés cap judici pels crims que se li imputaven.

Després de ser sotmès a dures "teràpies" i d'arrencar-li qualsevol rastre d'humanitat, va morir el 1998, i encara avui continuen sense resposta moltes incògnites sobre la seva vida.

Fitxa tècnica:
Direcció, guió i producció: Carles Balagué
Fotografia: Josep Gusi
Muntatge: Carmen M. Guzmán
Música original: Carles Pedragosa
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Tècnics de so: Àlex Albors, Xavier Serra
Una producció de Diafragma amb Televisió de Catalunya i la col·laboració de l'ICIC

El director, Carles Balagué
Carles Balagué és assagista i crític de cinema. Ha escrit sis llibres, l'últim dels quals titulat "Les millors pel·lícules del cinema negre". Fa 12 anys que programa les Sales Meliès de Barcelona, dedicades a la recuperació del cinema clàssic i la difusió del cinema europeu, i que van ser guardonades amb el Premi Sant Jordi l'any 1996. Productor, guionista i director de cinema, Carles Balagué ha dirigit quatre curtmetratges i deu llargs que han estat presentats a diversos festivals. El seu documental "La Casita Blanca" va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona i es va presentar al Festival de Valladolid i a les Setmanes del Cinema Espanyol de Nova York i de Los Ángeles. Durant més de quatre anys ha presidit el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.
Anar al contingut