Una coproducció de TVC

"Corredors de fons", seleccionat al 10è Al Jazeera Film Festival

"Corredors de fons" és una coproducció de TV3 i Frame Zero, dirigida per la catalana Isabel Fernández, que retrata l'entrada en l'edat adulta de tres nois que van arribar il·legalment a Barcelona quan eren menors d'edat i que acaben de complir els 18 anys.

El documental "Corredors de fons", una producció de Televisió de Catalunya i Frame Zero, ha estat seleccionat a la 10a edició de l'Al Jazeera International Documentary Film Festival, que tindrà lloc a Doha (Qatar) entre els dies 23 i 26 d'octubre.
 
L'Ahmed, el Lukman i el Mamadou van arribar il·legalment a Barcelona quan eren menors d'edat. Fins ara han viscut sota la tutoria dels serveis per a menors, però ara la protecció s'acaba i han d'aprendre ràpidament a pensar i viure com a adults... Se'ls dóna permís de residència, però no permís de treball. Si volen quedar-se, hauran de lluitar molt dur per resoldre aquest laberint legal.
 
El documental és una aproximació emocional a l'experiència vital d'aquests adolescents obligats a madurar de manera accelerada per les seves circumstàncies i comparteix la seva soledat i la seva lluita.
 
"Corredors de fons" parla d'una realitat poc coneguda, i mostra l'enorme esforç que han de fer aquests nois per integrar-se i guanyar-se la vida amb dignitat. El documental vol contribuir a trencar tòpics negatius sobre la immigració, promovent valors de tolerància, solidaritat i respecte en una societat intercultural.
 
El programa "El documental", del canal 33, va ametre "Corredors de fons" el passat 15 de març.
 
Sinopsi

Quan eren uns nens, Ahmed, Mamadou i Lukman van començar una carrera per canviar el seu destí. Sols van recórrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins a Barcelona, la ciutat dels seus somnis. Ja han complert els divuit anys, i es queden fora del sistema de protecció de menors. Ara lluiten contra rellotge, per a aconseguir el permís de treball que necessiten per a poder quedar-se. Sols, en un lloc estrany, han de demostrar que poden fer-se càrrec de la seva existència com si fossin adults. La seva força de resistència serà clau per aconseguir arribar a la línia de meta.
 
"Corredor de fons" va rebre una nominació als Preix Europa (Berlín) i va ser seleccionat al Medimed (Sitges). És del segon llargmetratge de la directora Isabel Fernández després d'"El fill de son pare", també produït per Frame Zero i que va obtenir una Menció Especial als Prix Europa el 2010.
 
Teaser de "Corredors de fons"
Anar al contingut