Nova temporada

"El gran dictat" celebra cinc anys amb grans novetats

El concurs presentat per Òscar Dalmau torna amb una prova nova molt visual, "L'ofegat", més seccions i importants canvis en la mecànica: les proves s'aniran combinant de manera que el concurs serà diferent cada dia.

"El gran dictat", el concurs presentat per Òscar Dalmau i produït per Triacom Audiovisual, celebra els cinc anys en antena amb una gran renovació. Tot i que es mantindrà l'essència del format (jugar amb la llengua de forma amena i amb molt de sentit de l'humor), hi haurà canvis substancials en els continguts, l'estructura i la dinàmica del concurs.

La principal novetat és que, a partir d'ara, l'estructura del programa serà variable. Dues de les proves més destacades, "El lletra a lletra" i "El gran dictat", seran permanents, mentre que la resta de proves s'aniran combinant de manera que el concurs serà diferent cada dia. Així, es recuperaran proves tan entretingudes com "La paraula mal-dita", "La frase desfeta" i "La doble pregunta", que s'intercanviaran amb les actuals, "L'altra definició", "El diccionari il·lustrat", "La paraula amagada", i amb una prova nova molt visual: "L'ofegat".

Aquesta prova nova és l'actualització d'un clàssic de tota la vida: el joc del penjat. El concursant disposarà de l'alfabet complet per completar una paraula. Ho haurà de fer a contrarellotge abans que el porquet s'ofegui.

Una altra de les novetats de la temporada és l'estrena d'una secció nova: "El català d'estar per casa". Els espectadors podran enviar aquelles paraules i expressions que amics i familiars diuen malament, ja siguin barbarismes o lapsus lingüístics. Aquesta secció s'alternarà amb "El català incorrecte", que tornarà amb més fotos plenes d'errades lingüístiques.

L'última gran novetat serà un canvi molt important en la mecànica del concurs. A partir d'ara, els dos finalistes, que es disputaran "El gran dictat" final, tornaran a participar al programa següent. D'aquesta manera, més concursants tindran més oportunitats d'endur-se el pot. D'altra banda, la selecció de concursants vol arribar més lluny i trobar possibles guanyadors arreu del territori. Per aquest motiu, els càstings s'han traslladat a poblacions de tot Catalunya en cerca de nous participants disposats a posar a prova el seu català i també el seu sentit de l'humor.

"El gran dictat" s'emetrà cada vespre a partir de l'1 de setembre a TV3.
Anar al contingut