Petits grans xefs

Els nens engeguen la nova temporada del "Cuines"

El "Cuines" obre la nova temporada amb dues setmanes on els nens seran els cuiners convidats. Cuinaran tots sols plats senzills com uns canelons de cigrons o d'altres més sofisticats, com un rap amb bacó, gorgonzola i poma saltada.

Nou nens i nenes d'entre 8 i 14 anys de diferents llocs de Catalunya seran els encarregats d'inaugurar la nova temporada del "Cuines" de TV3. Des de l'1 de setembre fins al dia 12, coincidint amb les dues últimes setmanes de vacances escolars, l'elaboració dels plats anirà a càrrec d'aficionats infantils als fogons sense cap mena de por davant les dificultats culinàries. Tana Collados, directora del programa, ens explica que "hi havia algun dubte sobre com anirien les gravacions amb nens, i ha resultat igual o millor que amb adults. No tenen cap por a la càmera, només una certa timidesa".

Qui són aquests petits grans xefs? A alguns d'ells els ve de família, com la Maria Gaig, de 12 anys, i la Marina Roca, de 10 anys, que porten al cognom l'art de la cuina. La Maria farà uns macarrons del cardenal, un plat que li encanta i que és un dels de més èxit de la carta del restaurant Gaig. La Marina Roca, que sol preparar el sopar familiar cada dia amb el seu pare, Joan Roca, farà uns canelons d'alvocat. Una altra nena, filla de cuiner, és la Martina Casañé, també de 12 anys, filla del Guillermo Casañé, del Silvestre de Barcelona. La petita farà un rap amb bacó, gorgonzola i poma saltada, que agrada, fins i tot, a aquells que com ella no són gaire amants del peix. A la Clara Fonts, de 9 anys, no li agraden els cigrons, tret que siguin com els que farà al programa, preparats en un caneló de cigrons i pernil dolç. I és que, com assegura Collados, "aquesta és una manera de convidar els nens a que s'atreveixin a cuinar; si ells mateixos cuinen és més fàcil fer-los entrar en la variabilitat del menjar. És com un taller de manualitats on intervenen tots els sentits".

Però també els adults aprendran receptes de nivell, com la del Joan Ollé, de 13 anys, que ja ha estat guardonat en un concurs. Va guanyar el primer premi competint amb adults amateurs al seu poble, Montblanc. Als platós de TV3 cuinarà uns pernilets de pollastre amb samfaina. La Cristina Mayench és la més gran dels nostres protagonistes, té 14 anys, i sorprendrà amb una amanida amb poma caramel·litzada, farcellets de brie i vinagreta de gerds.

Una altra cuinera de 12 anys, la Júlia Guerrero, sent especial preocupació per les persones celíaques. Té una amiga que ho és i per això cuinarà un pastís sense gluten, igual com el que porta a l'escola quan el vol compartir amb tots els seus companys, sense exclusió.

I la més petita té 8 anys. És l'Aina Ruiz de Castañeda i farà unes postres, un tiramisú infantil, sense cafè ni licor.

La Júlia Tutusaus també té 12 anys. S'encarregarà de fer uns ous farcits i d'encetar aquestes dues setmanes de "Cuines" amb nens. D'acompanyament proposa mongeta tendra bullida i demostrarà com a truc, que amb maionesa, la verdura es converteix en una menja més atractiva per als més petits.

Qui sap si, d'aquí uns anys, aquests petits acabaran convertits en grans xefs: "és possible que sigui així en algun cas", diu Collados, ja que "el somni d'alguns d'ells és ser cuiners i obrir un restaurant. D'altres ho viuen com una afició".

Ordre d'emissió dels programes

Dilluns 1 setembre: Júlia Tutusaus, ous farcits
Dimarts 2: Martina Casañé, rap amb bacó, gorgonzola i poma saltada
Dimecres 3: Júlia Guerrero, pastís sense gluten
Dijous 4: Clara Fonts, caneló de cigrons i pernil dolç
Divendres 5: Cristina Mayench, amanida amb poma caramel·litzada, farcellets de brie i vinagreta de gerds

Dilluns 8: Marina Roca, canelons d'alvocat
Dimarts 9: Maria Gaig, macarrons del cardenal
Dimecres 10: Ana Ruiz de Castañeda, tiramisú infantil
Dijous 11 és festiu i no hi haurà programa
Divendres 12: Joan Ollé, pernilets de pollastre amb samfaina
Anar al contingut