Rutes per Catalunya

"GR Pirineus" pel Berguedà, el Bages i el Lluçanès

Marc de las Heras protagonitza els capítols "Anem de colònies" i "Vespre de llegendes".

Divendres,  el canal 33 emet dos capítols més de "GR Pirineus" que ens porten pel Berguedà, el Bages i el Lluçanès.

"Anem de colònies"

Aquest viatge porta Marc de las Heras del Berguedà fins al Bages, pels orígens industrials de la nostra terra. El punt de sortida és Berga i va fins a Graugés, on visita una granja de gallines de pagès. A partir d'aquí comença la "Ruta de les Colònies", a Cal Rosal, passant per l'Ametlla de Casserres, Gironella, Viladomiu Nou, on visita la Torre de l'Amo; i arriba fins al Guixaró, on, després de tant caminar, para en una antiga fàbrica per fer un plat típic del Berguedà, el blat de moro escairat.

L'endemà visita Puig-reig, Cal Pons i la Colònia Vidal, un espai únic on viu com era l'escola en temps de les colònies. I, finalment, passa per l'Ametlla de Merola i arriba a Navàs, on aprèn, amb el seu esbart dansaire, un dels balls més tradicionals de Catalunya: el ball de bastons!

En total, uns 26 quilòmetres dividits en dues jornades i fets exclusivament a peu!

"Vespre de llegendes"

El Lluçanès és una comarca de transició molt singular i com a tal en resulta un capítol ple de sorpreses. El Marc comença per conèixer els garrins de Cal Pujols, després descobreix com eren les bruixes segles enrere. Es cruspeix uns suculents canelons farcits de peus de porc i, finalment, baixa als averns per aprendre com és l'ofici de diable.

Un vespre envoltat de llegendes, seguint el ritme del foc, per un món realment màgic.
Anar al contingut