Exclusiva dels Serveis Informatius

TV3 contacta amb joves catalans que se'n van a fer la jihad a Síria i l'Iraq

Fins dissabte, els "Telenotícies" emetran una sèrie de reportatges sobre el fenomen jihadista a Catalunya, que inclouran els testimonis de joves jihadistes catalans i les seves famílies recollits en exclusiva per un equip de TV3.

Un equip de reporters dels Serveis Informatius de TV3 ha pogut parlar amb alguns joves catalans vinculats amb el jihadisme. Alguns d'aquests joves han marxat a Síria i a l'Iraq per combatre en les files de l'Estat Islàmic. Els Mossos d'Esquadra han constatat aquest fenomen i alerten de l'amenaça que poden suposar els combatents quan retornen a Catalunya.
 
Aquests testimonis s'han recollit en diversos reportatges elaborats per Anna Teixidor i Marc Faro, que es podran veure aquests dies al "Telenotícies Migdia" i el "Telenotícies Vespre". Amb l'objectiu d'aprofundir en una temàtica complexa, la sèrie de reportatges continuarà fins dissabte, amb vídeos per explicar quines són les motivacions d'aquests joves per anar a fer la jihad, quin és el paper de les xarxes socials per reclutar-los i com ho viuen les seves famílies. També s'explicarà quin és el context d'aquest fenomen i què fan els governs europeus per combatre'l.

Pots trobar els reportatges ja emesos al portal 324.cat.
Anar al contingut