Èxit d'audiència i de prestigi

TV3 lliura al papa Francesc la pel·lícula "Descalç sobre la terra vermella"

La gran història de TV3 sobre Pere Casaldàliga arriba al Vaticà. El director de TV3, Eugeni Sallent, i el productor executiu de Minoria Absoluta, Francesc Escribano, han lliurat aquest dimecres al papa una còpia de la pel·lícula.

El director de TV3, Eugeni Sallent, i el productor executiu de Minoria Absoluta, Paco Escribanom han fet lliurament d'una còpia de la gran història "Descalç sobre la terra vermella" al papa Francesc, en l'audiència d'aquest dimecres a la plaça de Sant Pere del Vaticà. "Descalç sobre la terra vermella" és una coproducció de Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine. Basada en el llibre de Paco Escribano, aborda la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil.

Durant l'audiència, en el moment en què el papa Francesc rebia la còpia de la pel·lícula, ha manifestat la seva admiració per l'obra de Pere Casaldàliga i també n'ha volgut subratllar la faceta lírica, tot destacant que és "un gran poeta". Després de l'acte, Eugeni Sallent ha mostrat la seva satisfacció per haver-li pogut fer arribar al papa aquesta història, sobretot tenint en compte que ell havia mostrat i mostra encara interès per l'obra de Casaldàliga, i ha destacat l'impuls en la projecció del film que suposa aquest fet: "És un pas més, juntament als premis rebuts, en el reconeixement internacional d'aquesta gran història, en què TV3 està molt implicada". Per la seva banda, Paco Escribano ha volgut destacar que "sabíem que el papa coneixia Pere Casaldàliga, però ha estat il·lusionant veure l'interès amb què ha rebut la pel·lícula. El papa ha manifestat el seu apreci a Pere Casaldàliga, fins i tot en la seva faceta com a poeta".

Un èxit d'audiència i de prestigi

En la seva emissió per TV3 el 24 i 25 de març, aquesta gran història va tenir una gran acollida per part de l'audiència. La primera part la van seguir 468.000 espectadors de mitjana i va tenir una quota del 16%, i el desenllaç, l'endemà, va ser seguit per 518.000 espectadors de mitjana, amb una quota de 16,7 punts.

"Descalç sobre la terra vermella" ha guanyat la Gold World Medal a la millor minisèrie al New York Festival International TV & Film Awards. També ha obtingut el FIPA d'Or a la millor interpretació masculina (Eduard Fernández) i el FIPA d'Or a la millor música original (David Cervera) a la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels de Biarritz. Actualment està nominada als Seoul International Drama Awards 2014, que es faran públics el dia 4 setembre.

Sinopsi

L'any 1968, Pere Casaldàliga és un sacerdot de 40 anys que es presenta com a voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà hi descobrirà l'autèntica realitat social de l'àrea: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb extorsió. Quan decideix ser un camperol més, esdevé una amenaça per al poder establert.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Rosa Bosch
Intèrprets: Eduard Fernàndez (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Mònica López (Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Kai Puig (Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente) i Eduardo Magalhaes (Josué), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
Anar al contingut