Documental

"El Senyor ha fet en mi meravelles", a "Sala 33 estiu"

Part de l'equip de rodatge d'"Honor de cavalleria" se'n va cap a la Manxa per veure els escenaris reals de la vida del Quixot i filmar una pel·lícula.

Aquest dijous, a les 23.00, "Sala 33 estiu" emet "El Senyor ha fet en mi meravelles", pel·lícula que sorgeix de la iniciativa de correspondències fílmiques entre cineastes impulsada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Presentada al Festival de Locarno, "El Senyor ha fet en mi meravelles" (2010) és el "making of" d'una pel·lícula que no existeix. Albert Serra i el seu equip de tècnics i actors habituals recuperen l'esperit del seu llargmetratge de debut, "Honor de cavalleria" (2006), i emprenen una ruta per la Manxa. L'equip segueix els passos del Quixot i filma una pel·lícula que es desenvolupa sempre fora de pla.

Aquest experiment formal d'Albert Serra és una reflexió agosarada i lúcida al voltant del cinema; una visió desmitificadora del procés de creació, recorreguda per un irresistible i constant sentit de l'humor decididament surrealista.

"El Senyor ha fet en mi meravelles" és la resposta d'Albert Serra a la proposta del CCCB de mantenir una correspondència filmada amb el cineasta argentí Lisandro Alonso ("La libertad", "Los muertos", "Liverpool"), en la línia de la que van iniciar Víctor Erice i Abbas Kiarostami, i que també han mantingut altres parelles de cineastes de renom, com José Luis Guerin i Jonas Mekas, o Isaki Lacuesta i Naomi Kawase.
Anar al contingut