Contracultura, films d'autor i crònica negra

"Sala 33 estiu" emet quatre llargmetratges documentals l'agost

El "Sala 33 estiu" posa tot l'èmfasi en el gènere documental i reposa dotze llargmetratges, organitzats en blocs temàtics de dos films cadascun. Tots els documentals seleccionats tenen la col·laboració de TVC, amb nou coproduccions i tres adquisicions de drets d'antena.

El programa "Sala 33" es converteix durant les vacances en "Sala 33 estiu" i aquesta temporada fa un viatge monogràfic al gènere documental amb la programació de dotze llargmetratges "personals i creatius, que considerem que mereixen una segona oportunitat destacada", segons Àlex Gorina, director i presentador de l'espai del 33 que ens acosta puntualment tot el cinema que es fa a Catalunya, oferint-nos una panoràmica àmplia i sorprenent sobre la realitat i el patrimoni cinematogràfics del país.
 
El cicle documental d'aquest estiu està organitzat en blocs temàtics de dos llargmetratges cadascun en què participa Televisió de Catalunya: nou en qualitat de coproductor i els tres restants amb l'adquisició de drets d'antena.
 
El "Sala 33 estiu" s'emet els dijous, a les 23.00 al 33; cada sessió compta amb una presentació de la pel·lícula a càrrec d'Àlex Gorina i inclou declaracions d'arxiu del director respectiu i una selecció d'informacions corresponents al film en qüestió.
 
Els blocs temàtics i el calendari de les quatre projeccions d'agost és el següent, per ordre cronològic d'emissió:
 
La contracultura i l'ambient artístic llibertari de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta i el seu declivi a causa de la droga:
7 d'agost: "Morir de dia" (2010), de Laia Manresa i Sergi Dies (Estudi Playtime

Pel·lícules d'autor sobre l'ofici del mateixos directors:
14 d'agost: "Guest" (2010), de José Luis Guerín (Versus Enterteinment, Roxbury Pictures)
21 d'agost: "El senyor ha fet en mi meravelles" (2011), d'Albert Serra (Andergraun, CCCB

Dos casos històrics de la crònica negra catalana i les clavegueres de l'Estat en l'agonia del franquisme:
28 d'agost: "La mort de ningú: l'enigma Heinz Ches"
(2004), de Joan Dolç (Malvarrosa media
Anar al contingut