Rutes per Catalunya

Dos nous capítols de "GR Pirineus"

Marc de las Heras continua recorrent el Pallars Sobirà i s'endinsa en la Vall d'Aran.

Divendres, 1 d'agost, a les 21.55, el canal 33 emet dos capítols més de la la segona temporada de "GR Pirineus" que ens porten del Pallars Sobirà a la Vall d'Aran.

"Tàndem a la pallaresa" (21.55)

En aquest capítol, seguim al Pallars Sobirà, aquest cop per fer-ne la part nord, des de la vall de Cardós fins a les valls d'Àneu. La ruta comença a Ribera de Cardós i passa per Tírvia, Llavorsí, Espot, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Guingueta, Escalarre, Gavàs, Esterri, Isavarre, Borén, Isil i acaba a Alós d'Isil.

Durant el trajecte practiquem ràfting per la Noguera Pallaresa, fem una ruta a peu per l'estany de Sant Maurici visitant els Encantats, revivim el Doctor Music Festival amb els 4t 1a (Quart Primera) i 4 vaques, munyim cabres per fer formatge artesanal, assistim al festival Esbaiola't, on el Marc aprèn a fer salts mortals en llit elàstic; i, finalment, fem una ruta en tàndem per les valls d'Àneu fins a Alós d'Isil.


"Una llengua molt viva" (22.20)

En aquest capítol, la Vall d'Aran ens obre les portes per mostrar-nos tota la seva impressionant bellesa, i ho fa en aranès, perquè en aquesta ruta volem descobrir aquesta llengua autòctona i demostrar que està molt més viva del que sembla.

La ruta que seguim comença a Bagergue i passa per Unha, Salardú, Escunhau, Betren, Vielha, Arròs, Es Bordes, Bossost, Lles i acabarà a Bausén.

Durant el trajecte aprenem a cuinar olla aranesa, anem a classe d'aranès, ens endinsem en l'impressionant patrimoni natural de la vall visitant dos salts d'aigua: eths Ulhs deth Jueus i eth Saut deth Pish; coneixem per què els esturions de la Vall d'Aran estan considerats els que donen millor caviar, i el tastem; i acabem amb el grup Bramatopin, cantant cançons tradicionals araneses i coneixent una romàntica però tràgica història d'amor.
Anar al contingut