Herois quotidians

La primera marisqueria "halal" de Catalunya, a "Herois quotidians"

A "Herois quotidians" coneixerem un peixater, resident al barri del Raval, que ha muntat la primera marisqueria "halal" de Catalunya.

Amb l'arribada d'immigrants al nostre país, han proliferat els comerços regentats per persones d'altres cultures. Entre aquests comerços destaquen les carnisseries islàmiques, també anomenades "halal", on es ven carn d'animals sacrificats de cara a la Meca.

"Herois quotidians" coneixerem Pere Rigol, un peixater resident al barri del Raval de Barcelona que ha muntat la primera marisqueria "halal" de Catalunya. Així, tothom que ho desitgi podrà menjar llagostes, gambes o musclos sacrificats segons la llei islàmica. 

El "Consell del dia" d'aquesta setmana va adreçat a la policia catalana. Gràcies a un decorador argentí, que conviu amb un mosso d'esquadra, aprendrem a col·locar de forma més atractiva els materials il·legals decomissats als traficants.

I, finalment, en l'úlim reportatge assistim a la reunió anual dels membres de l'Acadèmia de la Llengua Catalana, on veurem com s'elabora el nostre diccionari i sabrem de qui depèn la supervivència de la nostra llengua.

Anar al contingut