Reportatges

L'inici de la Primera Guerra Mundial, al "Telenotícies Vespre"

Amb motiu del centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial, el "Telenotícies Vespre" emet una sèrie de reportatges sobre l'efemèride.

Des del dilluns 28 de juliol fins al divendres 1 d'agost, el "Telenotícies Vespre" ofereix una sèrie de reportatges per recordar el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial.

Els tres primers reportatges són de Jaume Bartroli, mentre que el de dijous és de Sílvia Heras i el de divendres, de Nicolás Valle. 










Dilluns, 28 de juliol: Les responsabilitats d'Alemanya
El conflicte bèl·lic va retardar 100 anys el domini d'Alemanya a Europa, una hegemonia que ha acabat aconseguint de forma pacífica i per la via econòmica. L'historiador Max Hastings i l'excorresponsal de TV3 a Alemanya Martí Anglada expliquen l'evolució del país fins a l'actualitat.

  
Dimarts, 29 de juliol: Les tensions que van desembocar en la Primera Guerra Mundial 
Les tensions frontereres i el nacionalisme eslau són alguns dels conflictes latents que imperaven en l'època. En el "Telenotícies Vespre" d'avui analitzem les principals causes que van desencadenar la guerra més sagnant que hi havia hagut al món fins aleshores.
 

Dimecres, 30 de juliol: La primera guerra moderna i tecnològica
Tancs, avions, gasos químics... L'ús de la tecnologia va convertir Europa en un camp de batalla. Hi va haver 10 milions de morts. El "Telenotícies Vespre" d'avui explica les conseqüències de l'ús del nou armament.
  

Dijous, 31 de juliol: Els canvis socials de la guerra
La Primera Guerra Mundial va ser el primer conflicte bèl·lic amb reclutament obligatori a Europa. Tots els homes van anar a la guerra i van deixar les fàbriques buides. Les dones s'incorporen al mercat laboral i comencen a reivindicar els seus drets.


 
Divendres, 1 d'agost: Els conflictes pendents
La pau no resolta de la Primera Guerra Mundial va crear alguns conflictes que encara es mantenen, com són els Balcans i les fronteres artificials del Pròxim Orient. El "Telenotícies Vespre" d'avui posa, així, el punt final als reportatges dedicats al centenari del començament de la Primera Guerra Mundial. 
Anar al contingut