Per terres del Ripollès

"Terra de comtes i abats", a "GR Pirineus"

El Marc de las Heras va de Sant Joan de les Abadesses al castell de Mataplana. El recorregut el porta a visitar la vall de Núria.

Aquest divendres, 1 d'agost, a les 13.15, TV3 presenta un nou capítol de "GR Pirineus", en què Marc de las Heras fa un recorregut que titula "Terra de comtes i abats".

En aquesta ruta, el Marc va de Sant Joan de les Abadesses al castell de Mataplana, després de recórrer el cor del Ripollès. En total, uns 77 km, repartits en dues jornades, fets a peu, en bicicleta i en cremallera, en què descobreix una terra d'autèntica llegenda.

Des de Sant Joan de les Abadesses, el Marc agafa la bici per fer la ruta del ferro fins a Ripoll, on assisteix a un dels enllaços més tradicionals que existeixen: el casament a pagès. I des d'aquí, cap a Campdevànol i Ribes de Freser, on fa nit.

L'endemà, de bon matí, el Marc puja al cremallera de Núria, passant per Queralbs i acompanyat dels Randellaires; per visitar la vall de Núria, un lloc espectacular, ideal per afinar la punteria... En baixar, segueix camins ramaders des de Campdevànol passant per Gombrèn, el santuari de Montgrony i fins a arribar al castell de Mataplana, un lloc llegendari on el Comte Arnau l'obliga a fer-li un bon sopar...
Anar al contingut