Una coproducció de TVC

"Buda, l'illa del Delta", a la selecció oficial del 7è Columbia George de Vancouver

El documental "Buda, l'illa del Delta" serà al Columbia George International Film Festival, que té lloc a Vancouver, als Estats Units, entre els dies 1 i 17 d'agost, i que està dedicat a films de temàtica mediambiental.

El documental "Buda. L'illa del Delta", coproduït per Televisió de Catalunya (TVC), Filmsnòmades i TVE, es projectarà el divendes 9 d'agost en la secció oficial del 7è Columbia George International Film Festival, que té lloc a Vancouver, als Estats Units, entre els dies 1 i 17 d'agost, i que està dedicat a films de temàtica mediambiental.
 
"L'illa de Buda", que té una durada de 77 minuts, és el retrat d'un dels espais naturals més emblemàtics del Delta que ha realitzat al llarg de més de dos anys un equip dirigit per Santi Valldepérez. El treball vol ser també un recorregut històric per l'illa del Delta, un espai guanyat al mar, modelat pels seus habitants al llarg de 300 anys, i en especial del far, que en la seva època (1864-1961) va ser el far metàl·lic més alt del món i que el pròxim 1 de novembre complirà 150 anys de la seva entrada en funcionament. En aquest sentit, el retrat que se'n fa transita els marges del documental, fent l'elogi d'un paisatge que ens atansa a la silueta d'un monument que ha alimentat la fantasia de diverses generacions d'ebrencs.
 
Per a l'elaboració s'ha comptat també amb materials audiovisuals i fotogràfics procedents d'arxius públics i privats, com ara de la Filmoteca de Catalunya, del NO-DO, de l'arxiu de l'Exèrcit de l'Aire, del fotògraf Ramon Borell, de la família Borés i de la família Cabezas, entre d'altres.
 
Tràiler de "L'illa de Buda"
 
Fitxa tècnica:
Autors: Santi Valldepérez i Guillermo Barberà
Guió i direcció: Santi Valldepérez
Direcció de fotografia: Guillermo Barberà
Recerca i documentació: Maite Subirats
Banda sonora: Jorge Alí Arango, Montse Castellà i Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Locució: José Luis Villa
Postproducció de so: Edgar de Ramon
Efectes visuals: Jaume Moya, Ruben Molina, Adrian Lazarean i Fortu Simón
Imatge gràfica: Maria Pons
Il·lustracions: Vlad Pop
Anar al contingut