Divulgació

La conservació, a "La fàbrica de menjar d'en Jimmy"

El programa aquesta setmana parla de la conservació dels aliments.

El dimarts 29 de juliol, a les 23.25, el 33 emet un nou capítol de la sèrie "La fàbrica de menjar d'en Jimmy", un personatge que analitza ingredients de la dieta a través de sistemes a l'abast de tothom. Aquesta setmana podem veure "Conservar".


"La fàbrica de menjar d'en Jimmy"

"Conservar"

Avui dia, la gent espera poder disposar de qualsevol tipus d'aliment de temporada els 365 dies de l'any. Així doncs, ¿com s'ho fan les empreses alimentàries per conservar el menjar i fer que sigui segur consumir-lo setmanes, mesos o, fins i tot anys, després d'haver-lo produït?

En Jimmy estudia els diversos mètodes d'emmagatzematge i conservació d'aliments. ¿Per què els pèsols s'han de congelar poques hores després de collir-los, i per què la congelació industrial és més ràpida que la de casa?

Després, en Jimmy visita una de les fàbriques més grans de menjar preparat fred per saber com aconsegueixen mantenir-lo fresc durant una setmana. La sorpresa ve quan descobreix que la solució no està en els conservants artificials, sinó en un ús intel·ligent de l'escalfor.
Anar al contingut