Economia

La desaparició de la classe mitjana i l'economia del "tot s'aprofita", a "Valor afegit"

Recuperem dos dels reportatges més interessants de la temporada.

Dimecres 23 de juliol, a les 23.40, a TV3, "Valor afegit" es pregunta si la classe mitjana, a causa de la crisi, està en vies d'extinció. La crisi, per contra, ha potenciat la presència del que es coneix com a "economia circular", la que ho reutilitza i aprofita tot.

Adéu a la classe mitjana?
La destrucció de llocs de treball ha fet caure el nivell de vida de moltes famílies. I molts dels que continuen tenint feina han vist com han empitjorat els salaris i les condicions laborals. Professions que havien passat per altres crisis sense quedar gaire afectades, ara l'estan notant de ple. La llarguíssima crisi econòmica que estem patint ens farà dir adéu a la classe mitjana?

L'economia del "tot s'aprofita" 
Fusta que s'aprofita al màxim gràcies als sistemes de calefacció de biomassa. O tones i tones de roba feta servir que es ven a les botigues de segona mà o que acaba en contenidors per enviar a l'Àfrica o l'Índia. Aquest dimecres, "Valor afegit" parla de l'economia circular, la que ho reutilitza i aprofita tot i obre noves possibilitats de futur en un món escàs de recursos i amb desequilibris mediambientals.

 
Anar al contingut