Catalans al món

Del Brasil a Mèxic, "Afers exteriors" americans

Divendres Miquel Calçada porta l'"Afers exteriors" a Amèrica. El primer destí, el Brasil, on a més de futbol es fa publicitat, i després carretera cap al nord fins a arribar a Mèxic per descobrir com era la civilització maia.

Divendres, Miquel Calçada porta l'"Afers exteriors" a Amèrica, un viatge en dues edicions per descobrir altres vessants del Brasil del futbol i què se n'ha fet del Mèxic precolombí.

Al primer "Afers exteriors" de divendres, a les 11.40, el programa viatja al Brasil, que, malgrat la derrota al Mundial, és el bressol del millor futbol que es fa al món, del futbol més fi, i Miquel Calçada en descobreix el perquè.

Però al Brasil no tothom es dedica al futbol.  Entre els catalans instal·lats allà hi ha el professor Josep Blanes; el publicista Francesc Petit, fundador de l'agència de publicitat DPZ, una de les més importants del país, i Màrius Vendrell, del Grup Catalònia de Sao Paulo, amb qui visitaren una favela i trobarem una sorprenent obra gaudiniana, una mena de barraca Güell.

A les 12.15, el protagonista d'"Afers exteriors" serà Mèxic. Allà Calçada es desplaçarà a Mérida, al Yucatán, on l'arqueòleg Josep Ligorred el portarà a visitar Ozibilchakltún per descobrir-li els secrets de la civilització maia. A la capital entrevistarà la Mercè i el Marcel·li Perelló, fills de catalans exiliats a Mèxic, i més lluny Calçada trobarà el nét d'un conseller de la Generalitat Republicana, en Joan Ventosa.
Anar al contingut