Sisena participació internacional

"Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", al festival de Zakopane

El documental "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", dirigit per Pere Herms, produït per Abyssinia Films i amb la col·laboració de TVC, ha estat seleccionat per participar en la 10a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Zakopane.

L'organització del 10è Spotkania z Filmem Górskim de Zakopane (Polònia), ha seleccionat el documental "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", que hi serà projectat fora de concurs entre els dies 3 i 7 de setembre. Amb aquesta selecció, el film suma sis participacions internacionals des que va ser estrenat en la secció oficial de l'últim Festival Internacional de Muntanya de Torelló.
 
En l'edició d'enguany, el festival de cinema de muntanya de Zakopane celebra el 75è aniversari del muntanyisme polonès a l'Himalaia, així com el 30è aniversari de la primera pujada d'hivern al Manaslú ¿la muntanya del documental dirigit per Pere Herms- feta per polonesos.  
 
El documental, dirigit per Pere Herms produït per Abyssinia Films i amb la col·laboració de TVC, ha visitat  aquest mes de juliol el 12è Ischia Film Festival i entre els dies 2 i 9 d'agost serà present també al 4t Sestriere Film Festival, a Turí, íntegrament dedicat a la cultura de muntanya ¿exploració, excursionisme, alpinisme i verticalitat- i obert al cinema, al documental, a l'animació i als curtmetratges centrats en les "Terres altes del món". Així mateix, després de Polònia el film passarà pel 22è International Festival of Mountain Films, que tindrà lloc a la ciutat eslovaca de Poprad entre els dies 13 i 17 d'octubre, i pel 36è Cairo International Film Fest, organitzat pel Ministeri de Cultura d'Egipte i que se celebrarà entre els dies 9 i 18 de novembre.
 
El documental narra la història de Raül Coromines i Pere Herms, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada una muntanya de més de 8.000 metres. Durant mesos, cineasta i alpinista es desplacen a la recerca d'experiències vitals per l'Himàlaia per acabar intentant ascendir la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu, de 8.163 m.
 
TVC té previst estrenar el documental al llarg del 2014.
Anar al contingut