Drets humans

"Ciberactivistes" i "Cooperatives per atendre persones", a "Latituds"

Dos programes de "Latituds". El primer, sobre els activistes que impulsen canvis en el sistema des d'internet i, el segon, sobre les cooperatives sense afany de lucre que atenen les persones.

Aquest dissabte, a partir de les 22.55 al 33, dos capítols de "Latituds", un programa que vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món.

"Ciberactivistes" (22.55)

Un nou tipus d'activistes impulsa des d'internet canvis profunds en els sistemes polítics i econòmics; i genera les revoltes ètiques que floreixen en molts països. Són revoltes que troben el terreny adobat (per la crisi o per dècades de frustracions; de vegades per segles d'injustícies...) però revoltes que tenen en comú que han estat els activistes d'internet els qui han aconseguit transformar la frustració en esperança.

En una era en què les tecnologies faciliten la comunicació d'igual a igual entre les persones, la generació més ben formada de la història s'organitza en xarxa i sense jerarquies; amb sentit comunitari i treballant col·laborativament en massa.

Els nous activistes impulsen un canvi profund: un sistema transparent, on l'economia estigui al servei de les persones, en una democràcia on siguin els ciutadans, i no les elits, els qui decideixin directament les prioritats col·lectives. I han començat a canviar el guió del segle XXI.

"Cooperatives per atendre persones" (23.20)

Les cooperatives són cada dia més valorades en la gestió dels serveis d'atenció a les persones. A la vocació de servei sense afany de lucre, sumen la capacitat d'adaptació que facilita l'autogestió dels mateixos professionals. Això fa que sovint siguin clau per mantenir la qualitat dels serveis públics, en plena crisi.
 
Anar al contingut