Amb Miquel Calçada

"Afers exteriors": del sol de Cuba a la volcànica Islàndia

Aquest dijous, Miquel Calçada posa rumb a Cuba, a la recerca de catalans al sol del Carib. I, després de passejar per l'Havana, es desplaça a terres més gèlides, a Islàndia, on, a més de volcans, trobarà catalans que han instal·lat allà la seva llar.

Dijous al matí, TV3 torna a programar dos nous viatges de l'equip d'"Afers exteriors". Obrim el recorregut a la recerca de catalans al món a Cuba per continuar viatge cap a Islàndia.

A Cuba, Miquel Calçada descobrirà, sota el sol del Carib, la Moreneta, una cubana de vuitanta-cinc anys, anomenada Mercè Canals, que es lleva a les 7 del matí per fer gimnàstica. I no és l'única. També passejarà per l'Havana, que ens explica que no és el passeig de Gràcia, però tampoc és tan diferent. Mentre que els espanyols hi construïen casernes, els catalans hi aixecaven edificis modernistes.

En la segona edició de djous d'"Afers Exteriors", a les 12.20, Calçada visita l'illa d'Islàndia, i descobreix que és com visitar el paradís, un paradís fora d'aquest planeta més semblant a la Lluna. Però sota els peus dels seus habitants, Islàndia és una terra salvatge i lliure, amb una ferocitat que pot sorprendre en qualsevol moment.

Islàndia pot ser també terra d'acollida, que acarona en el seu ventre mineral i, com li passa a una catalana establerta a Islàndia, la Rebekka Samper, pot fer-los sentir una pau amniòtica.
Anar al contingut