Una coproducció de TV3

El documental "Bugarach", seleccionat al 17è GIFF de Mèxic

La producció catalanoalemanya ha estat seleccionada al 17è Guanajuato International Film Festival 2014, la plataforma més important de Llatinoamèrica per a joves cineastes, en la secció oficial de llargmetratges documentals.

"Bugarach", el documental coproduït per Nanouk Films, Televisió de Catalunya, TVE i Filmtank, i dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer, ha estat seleccionat en el 17è Guanajuato International Film Festival (GIFF 2014), que tindrà lloc en aquesta localitat mexicana entre els dies 25 de juliol i 3 d'agost i que enguany té com a tema principal els "desplaçats".
 
El GIFF 2014, que és la plataforma més important de Llatinoamèrica per a joves cineastes, en farà dues projeccions: una, el dilluns 28, a les 14.00 al Teatre Ángela Peralta, i l'altra, el dimecres 30, a les 12.00 al Teatre Principal.
 
Abans de viatjar a Guanajuato, el documental ja ha viscut el 2014 quatre estrenes oficials: Visions du Réel, a Nyon (Suïssa); Hot Docs, a Toronto (Canadà), en la secció International Spectrum; DocumentaMadrid i DocsBarcelona.
 
La pel·lícula segueix cinc personatges que s'enfronten a una suposada fi del món a Bugarach, un petit poble del Llenguadoc i únic lloc a la terra que resistirà les flames de l'Apocalipsi pronosticat pels maies per al 21 de desembre del 2012. A partir d'aquest moment neix un fenomen d'àmbit mundial que es materialitza en l'arribada creixent de turistes, "new agers", periodistes, comunes hippies, sectes, especuladors i tafaners a la població.
 
El preu de les cases es multiplica per quatre, molts veïns s'apunten al negoci del ''souvenir esotèric'' i el poble es divideix en dos: els autòctons i els invasors. Mentre el dia D s'acosta, els instints més bàsics de l'ésser humà comencen a aflorar: la por, la fe, l'esperança o la cobdícia s'apoderarà dels protagonistes de la història. Una faula en forma de comèdia existencialista sobre la crisi espiritual d'Occident.
 
Tràiler de "Bugarach"
Anar al contingut