Ciència

"De la nevera?", a "La fàbrica de menjar d'en Jimmy"

Aquesta setmana, el Jimmy analitza com és que els productes es conserven tan bé a la nevera.

Aquest dimarts 22 de juliol, a les 23.25, el 33 emet el tercer capítol de la sèrie "La fàbrica de menjar d'en Jimmy", un personatge que analitza ingredients de la dieta a través de sistemes a l'abast de tothom.

"De la nevera? ("La fàbrica de menjar d'en Jimmy", capítol 3)

En Jimmy obre la porta de la nevera per veure què es fa perquè puguem consumir amb seguretat fins i tot els aliments més simples de la natura. Començant per la llet, investiga per què ja no porta una capa de nata. Al Regne Unit es produeixen cada dia 36 milions de litres de llet, però abans que arribi a les lleixes del supermercat s'ha de pasteuritzar i homogeneïtzar.

També fa servir les astúcies de la química per fer la seva versió de matèria grassa reduïda per escampar i així descobrir què es fa amb l'oli vegetal perquè es pugui untar. Tot seguit, en Jimmy segueix el recorregut dels ous des de la gallina fins al supermercat i queda sorprès en veure alguns dels ous arrugats i imperfectes que mai no arriben a les lleixes.
Anar al contingut