Economia

Museus en transformació, a "Valor afegit"

Per què els museus de Barcelona no ocupen, ni de bon tros, els primers llocs en el rànquing de visites al món? El programa s'ho planteja en una edició on també visitarem el Caixalab, un espai per incentivar l'emprenedoria dels joves.

Aquest dimecres, a les 23.45, "Valor afegit" es fixarà en els museus de Barcelona. És una de les primeres ciutats turístiques del món, però els seus museus no ocupen, ni de bon tros, els primers llocs en el rànquing de visites. Què han de fer per atreure més gent? Els canvis passen per exportar les exposicions, llogar els espais, obrir-se al patrocini privat... Però també per tenir clares les línies de futur i saber amb quins diners poden comptar.

El tèxtil català i la Primera Guerra Mundial

El programa també recordarà la gran demanda d'uniformes durant la Primera Guerra Mundial, que va suposar un augment exponencial de les exportacions tèxtils catalanes. Un creixement que va acabar sent conjuntural perquè no es va poder consolidar en el temps i, passada la guerra, no es va saber consolidar. Eren temps on corrien grans capitals que buscaven diversió i, això, es va traduir en l'auge del Paral·lel com un dels grans espais d'oci d'Europa.

Caixalab, espai d'emprenedoria per a joves

"Valor afegit" visita el Caixalab, un espai pensat per incentivar l'emprenedoria entre els joves. Entendre com s'engeguen els negocis, com sorgeixen les idees o perdre la por al fracàs, són alguns dels objectius d'aquest espai del CaixaFòrum.
Anar al contingut