Una coproducció de TVC

"El documental" estrena "Josep Guinovart, l'art en llibertat"

Documental sobre l'obra, la trajectòria artística, la personalitat i el pensament de Josep Guinovart, estructurat al voltant de quatre àmbits: entrevistes a les persones que el van conèixer de prop; imatges de l'artista treballant i parlant sobre els seus plantejaments artístics i socials; presentació cronòlogica de la seva obra, i el treball dels qui mantenen viu el seu llegat artístic.

Josep Guinovart és un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX. El seu art representa el compromís constant per preservar la llibertat de l'artista. La seva obra s'ha exposat i està repartida en col·leccions públiques i privades de tot el món. Després de la seva mort  l'any 2007, és important continuar recordant el sentit d'una obra sempre compromesa amb la feina de pintor.
 
El documental "Josep Guinovart, l'art en llibertat" és una una coproducció de Magnètic Films, Televisió de Catalunya i Vinseum.
 
Sinopsi
Documental de 57 minuts de durada sobre l'obra, la trajectòria artística, la personalitat i el pensament de Josep Guinovart, estructurat al voltant de quatre àmbits: entrevistes fetes a les persones que van conèixer de prop l'artista (família, amics, galeristes, crítics d'art, col·leccionistes, etc.); imatges de Josep Guinovart treballant o parlant sobre els seus plantejaments artístics i de caràcter social; presentació de la seva obra de manera cronològica i, finalment, escenes actuals en què s'explica el treball de les persones que mantenen viu el seu llegat artístic i la seva memòria.
 
L'any 36, quan esclata la guerra, Guinovart marxa amb la mare i els seus germans a Agramunt. Un bombardeig sobre el poble els obliga a viure al bosc del Siscar al llarg d'un any, en ple contacte amb la natura. Aquest fet determinarà tota la seva vida com a artista.
 
Fitxa tècnica
Direcció, guió i realització: Pep Puig
Productor: Núria Tomàs
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Ruth Llòria
Director fotografia: Pep Puig
Muntatge: Pep Puig i Joan Montserrat
Anar al contingut