Catalans al món

"Afers exteriors" viatja a Xipre

Miquel Calçada ens acosta a la complexa realitat política i econòmica de Xipre.

"Afers exteriors" s'atura aquest dilluns a Xipre, i amb Miquel Calçada repassarem la seva història recent, coneixerem la fauna submarina de l'indret, i ens acostarem a una situació econòmica difícil, amb aeroport fantasma inclòs.

A Pafos, la quarta ciutat en importància de Xipre, coneixerem Àngels Serra, una professora d'idiomes casada amb un xipriota.

A Nicòsia, l'alacantí Toni Tasa Savall, estudiant d'Erasmus, li ensenyarà a Miquel Calçada un lloc on el temps es va aturar el 1974: un aeroport que no funciona des d'aquell any, quan va esclatar una guerra que va deixar una divisió al país a través de l'anomenada "línia verda". El Toni acompanyarà el Miquel a travessar a la zona grega des de la zona turca passant per la zona dels Cascos Blaus.

El presentador d'"Afers exterior" anirà amb bicicleta prop del mar amb Jordi Guri, un hostaler barceloní que es va casar amb una xipriota a qui va conèixer en un viatge de feina. Finalment descobrirà el xai de la cuina xipriota amb Petros Mavros, consultor turístic.
Anar al contingut